Egitim Bir Sen Antalya Subesi'nden Büyüksehir Tazminati Talebi

Egitim Bir Sen Antalya Subesi'nden Büyüksehir Tazminati Talebi

Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, Milli Egitim Bakanligi’nin Meslek Kanunu ile ilgili düzenlemeyi hayata geçirmesini beklediklerini belirtirken, memurlara yönelik Büyüksehir tazminati talebini de yineledi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Ögretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili sorular üzerine Türkiye’de ögretmenlerin nitelikleri ve seçiminden hizmet içi egitimine kadar birçok konuyu kapsayan yeni bir düzenleme yaptiklarini belirtti.

Tekin, “Kanun, ögretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumluluklari, ögretmenlik mesleginde kariyer, egitim çalisanlarinin siddetten korunmasi, ögretmenlerin hizmet içi egitimi gibi konulari kapsayacak" dedi.



"Tazminat talebimizi yineliyoruz"

Bakan Tekin’in yaptigi açiklamanin ardindan, Türkiye’de yetkili sendika olan Egitim Bir Sen’in Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, meslek kanunu ve büyüksehir tazminati ile ilgili konustu.

Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, "Gelecegimiz ve gençlerimiz için daha iyi bir egitim sistemi, egitim çalisanlarimiz için daha sistematik bir çalisma hayati için atama bekleyen ögretmen adaylarinin sesi duyulmali, umut isigi olunmali; Ögretmenlik Meslek Kanunu’ndaki sorunlar çözülmeli, eksilikler tamamlanmali; kendi gelirinden harcama yapan akademik personelin ücret adaletsizligi giderilmeli, alim güçleri yükseltilmeli; üniversite idari personelinin yer degisikliginde sonuca varilmali, her asamada dile getirdigimiz YHS’nin GIH’e geçirilmesi saglanmali, beklentiler karsiliksiz birakilmamalidir. Öte yandan Büyüksehirlerde görev yapan kamu çalisanlarina Büyüksehir tazminati verilmesi yönündeki beklentimiz sürmektedir. Ev sahibi-kiraci kavgalarinin mahkemelerin yükünü artirdigi bir dönemde bu talebi önemsiyoruz. Sahil seridinde, turizm beldelerinde oradaki ev ve kira fiyatlari ciddi yükseldigini görüyoruz. Bu nedenle sendika olarak bu talebimizi yineliyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile