2 milyon 300 bin kamu görevlisinin özlük, mali ve sosyal haklarını koruma ve geliştirmenin mücadelesini yaparken, ülkenin demokratikleşmesi ve milli iradenin hâkim olması için mücadele etmeye de devam edeceklerini belirten Sert, "15 Ağustos'ta 2010 yılı toplu görüşme süreci başlıyor. Yoğun çabamızla Anayasa değişikliği paketine toplu sözleşme hakkının girmesine öncülük ettik. Sonuç, 'toplu görüşme' yöntemini kaldıracak ve kamu görevlilerinin "toplu sözleşme hakkı"na sahip olmasını da sağlayacak bir Anayasa değişikliği paketi milletin onayına sunuluyor." dedi.
12 Eylül'de referandumda 'evet' çıkması halinde 'toplu sözleşme'nin anayasal hak haline geleceğini vurgulayan Sert, "Biz, bu yıl toplu görüşme masasında, 'toplu sözleşme hakkı'nın
fiili kullanımına ilişkin ikincil mevzuatı da tartışacağız. Bu çerçevede, emeklilerin toplu
sözleşmeden nasıl yararlanacağını, toplu sözleşmenin süresini ve kapsamını tartışma konusu
yapacağız. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun yapısı ve işleyişini, üyelerinin nasıl ve
nerelerden belirleneceğini tartışacağız. Kısaca, toplu görüşme masasında, toplu sözleşmenin
hukukunu oluşturacağız." diye konuştu.
Sert, 12 Eylül 2010'da referanduma sunulacak Anayasa Değişikliği Paketi'ni ve paketin içeriğinde "toplu sözleşme hakkına" yer verilmesini önemseyip desteklediklerini, ancak toplu sözleşme hakkıyla yetinmeyeceklerini anlatarak şunları kaydetti: "Kamu görevlilerinin, toplu sözleşme hakkının ayrılmaz parçası olan grev hakkına da, siyaset hakkına da sahip olmasını, kararlı bir şekilde talep etmeye devam edeceğiz."