Eğitim-bir-sen Bursa Şubesi’nden 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Değerlendirmesi

Eğitim-bir-sen Bursa Şubesi’nden 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı Değerlendirmesi

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, eğitimin 4+4+4 sisteminin ruhuna uygun gerçekleştirilemediğini belirterek, “Öğretmen ve öğrencilerimizin çileleri halen devam etmektedir” dedi.


2013-2014 eğitim-öğretim yılını değerlendiren Şeker, Bursa’da her okulun imam hatip yapıldığı gerekçesiyle art niyet grupları tarafından yaygara çıkartılmak istendiğini söyledi.

Sosyal devlet anlayışı ile devletin vatandaşın talebi doğrultusunda okul açmakla yükümlü olduğunu ve bunun da tamamen arz ve talep meselesi olduğuna işaret eden Şeker, “Bazı çevrelerin 28 Şubat ruhunun yok edilmesi dolayısıyla tepki gösterdiği 4+4+4 yeni eğitim sistemi, eğitim çalışanlarını ilgilendiren mevzuat çalışmalarında gecikmelerden etkilenmemiş, felaket tellallarına rağmen ikinci yılında başarı testini geçmiştir” diye konuştu
Birinci dönemde eğitim ve çalışma hayatında kadınların başörtü sorununun giderildiğini hatırlatan Şeker, “Ülkemizde kadınların eğitim ve çalışma hayatının önüne konulan en büyük bariyer olan başörtülü kadınlara devlet eliyle şiddetin sembolü haline dönüşen, kamusal alan yalanı sona erdi. Bunun yanında 28 Şubat mağduru eğitim çalışanlarının görevlerine iadesi, toplum mühendisliği uygulaması olan andımız uygulamasının kaldırılması, okullarda imkanlar ölçüsünde ibadet yerleri tahsisi, yeni sisteme uygun okul dönüşümlerinin yapılması, şube müdürlüğü görevde yükselme sınavının yapılarak atamaların gerçekleştirilmesi, SBS yerine yeni uygulama olan TEOG’a geçilmesi, öğretmenler ile bakanlık personelinin özlük haklarıyla ilgili sorularını ve sıkıntılarını iletebileceği 444 9 446 numaralı özel danışma hattının uygulamaya geçirilmiş olması, eğitim çalışanlarının aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla eş durumu tayinlerinde olumlu yaklaşımların sergilenmesi nedeniyle çözümün öne çıktığı bir dönem olmuştur” açıklamasını yaptı.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı sonu itibari ile Bursa yerelinde 550 bin öğrenci ve 30 bin eğitim çalışanı yaz tatiline girdiğini vurgulayan Şeker, şöyle devam etti:
“Bursa’da okul dönüşümleri konusu 4+4+4 eğitim sisteminin ruhuna uygun olarak gerçekleştirilemedi. Okul dönüşümlerinin kademeliden ziyade tam dönüşümlü olarak bir an önce bitirilmiş olması gerekiyordu. Maalesef bu gerçekleştirilememiş, öğretmen ve öğrencilerimizin çileleri halen devam etmektedir. Bu mağduriyetin yeni öğretim yılı başlamadan giderilmesini bekliyoruz.”
Son zamanlarda bazı art niyet grupları tarafından ‘Her okul İmam-Hatip yapılıyor’ yaygarası çıkarılmaya çalışıldığının altını çizen Şeker, “Bu yaygarayı çıkaran art niyet grupları doğruyu söylemediklerini düşünüyoruz. Bursa İl Milli Eğitim bünyesinde bulunan toplam öğrenci sayısı 554 bin iken imam hatip okullarında bulunan toplam öğrenci sayısı 24 bindir. Bu durumda Bursa ilimizde imam hatip okullarında okuyan öğrenci sayısının tüm öğrencilere oranı yüzde 4,4’tür. Sosyal devlet anlayışı ile devlet, vatandaşın talebi doğrultusunda okul açmakla yükümlüdür. Bu tamamen arz ve talep meselesidir” diye konuştu.

Şeker, emeklerinden dolayı eğitim çalışanlarını da tebrik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile