Egitim Bir-Sen'den Kütahya'da Meslek Kanunu Düzenleme Talebi

Egitim Bir-Sen'den Kütahya'da Meslek Kanunu Düzenleme Talebi

Egitim Bir-Sen, Kütahya’da ögretmenlik mesleki kanun degisikligi talebinde bulundu.

Egitim-Bir-Sen 1 No’lu Sube üyeleri, meslek kanununun beklentileri yeterince karsilamamasi üzerine talep ve önerilerini yetkililerle ve kamuoyuyla paylasmak için Azerbaycan Parkinda basin açiklamasi yapti.

Baskan Fatih Köse, "Meslek kanununun beklentileri yeterince karsilamamasi üzerine talep ve önerilerimizi yetkililerle ve kamuoyuyla paylasmak için bugün burada toplanmis bulunmaktayiz. Hep birlikte ses vermemizin, ortak iradeyle söz söylememizin nedeni; önemi büyük, degeri yüksek, tarihsel rolü güçlü ögretmenlik mesleginin ve ögretmenlerin meslek kanunundaki degisiklik ve revizyon talebini ve ihtiyacini haykirmaktir” dedi.



"Ögretmenlikteki hizmet süresini esas alan bir kariyer sistemi ihtiyaç var"

"7354 sayili Ögretmenlik Meslek Kanunu, ögretmenlik meslegini düzenleyen müstakil bir kanun beklentisini karsilama yönünde olumlu bir adim olmanin ötesine geçememis, ögretmenlerin beklentilerini karsilayamamistir" diyen Köse, “Kanunun yürürlüge girdigi tarihte, bu kanunun kariyer basamaklarinin yeniden hayata geçirilmesi, uzman ve basögretmenlere ücret ve ilave derece artisi getirilmesi, adaylik sürecindeki yazili sinavin kaldirilmasi, ögretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gibi önemli özlük haklari ihtiva ettigini, bu yönüyle ögretmenlerimizin bir kisim beklenti ve taleplerini karsiladigini, bu anlamda olumlu bir ilk adim oldugunu dile getirdik. Ancak hemen ardindan, kanunun bu hâliyle ögretmenlerimizin beklentilerini ve toplu sözlesme masasina tasidigimiz talepleri karsilamadigi, ‘meslek kanunu’ olarak nitelendirilmeyi hak edecek içerikten yoksun oldugu uyarisini yaptik. Devam eden süreçte sorumlular ve yetkililerle gerçeklestirdigimiz görüsmelerde, kanunun, bir milyonu askin ögretmenin hak, yetki, görev ve sorumluluklari noktasinda bir meslek kanununda olmasi gerekenleri ihtiva etmedigi, ilave düzenlemelere ihtiyaç oldugunu, özellikle sinava dayali bir kariyer basamaklari sistemi yerine toplu sözlesmede dile getirdigimiz ögretmenlikteki hizmet süresini esas alan bir kariyer sistemi ihtiyacini vurguladik” ifadelerini kullandi.

Köse, Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun, ögretmenlerin beklentilerini karsilayacak bir içerikle yeniden düzenlenmesi amaciyla Egitim-Bir-Sen olarak hazirladiklari kanun taslagi-önerisini Millî Egitim Bakanligi’nin, TBMM’nin, Cumhurbaskanligi Egitim ve Ögretim Politikalari Kurulu’na sunduklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile