Sendika binasinda basin açiklamasi yapan Orhan, okullardaki yardimci personel ihtiyacinin kalici olarak giderilmesi gerektigini belirterek, egitim ve ögretimin nitelikli ve verimli bir sekilde devam ettirilebilmesi için temizlik, güvenlik, bakim ve onarim gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacinin karsilanmasinin kaçinilmaz oldugunu söyledi.
TYP kapsaminda alinan personelin ihtiyaci karsilayamadigini vurgulayan Orhan; "Okullarin kendi kullanimlarina sunulmus herhangi bir ödenekleri olmadigindan personel açigi sorunu kalici olarak çözülememekte, her egitim ögretim yilinin basinda sorun kendini tekrar etmektedir. Bu sorunun kökten çözümü için okul bazli ödenek tahsis edilmeli, personel disi cari harcamalarin yönetilmesi için ödeneklerin dogrudan okul yönetimleri tarafindan kullanilmasi saglanmalidir" dedi.
Egitim-Bir-Sen'den Tepki
Egitim-Bir-Sen Nigde Sube Baskani Hasan Orhan, okullarin açilmasinin üzerinden bir ay geçmesine ragmen çok sayida okulun yardimci personel açiginin giderilmesi gerektigini söyledi.



















