Eğitim Bir-Sen'den Yeni Açılacak İmam Hatip Ortaokulları Hakkında Açıklama

Eğitim Bir-Sen'den Yeni Açılacak İmam Hatip Ortaokulları Hakkında Açıklama

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, 4+4+4 uygulaması kapsamında yeni açılacak imam hatip ortaokullarının uygulama kısmında bazı sorunların ortaya çıktığını söyledi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, 18. Milli Eğitim Şura Kararlarına da giren 4+4+4 eğitim uygulaması ve üniversitelere girişlerini engelleyen katsayı uygulamasının kaldırılması, imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti.

Selvi, “Halkımızda farklı bir heyecana da neden olmuş ilk defa uygulanacak, müstakil imam hatip ortaokullar uygulaması olumlu bir etki yapmış, ilgi, merak ve teveccühe neden olmuştur. Yalnız işin uygulama kısmına geçildiğinde sistemden beklenen etkiye uygun bir düzenleme yapılmasında önemli problemler ortaya çıkmıştır” dedi.

Uygulamadaki sorunların bazılarını şu şekilde sıralayan Selvi, “İmam hatip ortaokullarının uygulanmasında ilkokul 5. sınıfı bitiren öğrencilerin 4. sınıftan gelen öğrencilerden ortaokula geliş itibariyle bir farkının olmamasına karşın, imam hatip ortaokullarına yerleşmesi engellenmiştir. Okulların ihtiyaç tespitinde teamüllere uygun olmayan sınırlayıcı araştırmalar yapılmış, okul tespitinde özendirici olmak yerinde öğrenci teveccühünü azaltacak düzenlemelere gidilmiştir. Özel sınırlayıcı bir takvimle ön kayıt sistemi uygulaması yapılmış, adeta açılan kimi imam hatip ortaokulların kapatılması mı hedeflenmiştir? Bir engel olmamasına rağmen 6,7 ve 8, sınıf öğrencilerine başta Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin Hayatı olmak üzere diğer seçmeli derslerin alınması ve imam hatip ortaokullarına kaydı engellenmiştir. Bu ve benzeri yaklaşımlar şu soruyu akla getirmektedir; pek çok badirelerden geçilerek açılan bu okulların Başkent bürokrasisinin engelleyici düzenlemeler yapması sonucunda bu yeni açılan okulların, kadük kalması mı istenmektedir?" diye sordu.

Selvi yaptığı açıklamasında yetkilileri ve velileri de uyararak, “Bir kısmını ifade ettiğimiz olumsuzluklardan da hareketle sistemi başarısızlığa götürecek bir takım doneleri görüyor ve yetkilileri uyarıyoruz. Sizin göreviniz toplumsal talepleri sınırlandırmak değil, başarıyla hayata geçirmektir. Velilerimize de bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Lütfen çocuklarını imam hatip ortaokullarına kaydetmek isteyen varsa acele etsin. Çünkü bu okulları kaybettikten sonra harekete geçmeniz bir anlam ifade etmeyecektir" şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile