Kent merkezindeki Öğretmenevi konferans salonunda yapılan genel kurul toplantısına katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer, 1992 yılında Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından sendikanın kurulduğunu anımsatarak, sendika kurmanın, insan haklarının ve hukukun önünde hiçbir engelin olmaması gerektiğini belirtti.
Bugüne kadar IMF'nin reçetelerini kullandıklarını, IMF'ye borçların ödenmesiyle ülkedeki vesayetinin ortadan kalktığını dile getiren Özer, ülkede oluşturulmaya çalışan paralel, dikey, yatay vesayetlerin her zaman karşısında olduklarını vurguladı.
Çözüm sürecinin kesintisiz olarak devam etmesinden yana olduklarının altını çizen Özer, şunları söyledi:
"Çözüm süreci bir kardeşlik sürecidir. Milletin sahip çıktığı bu süreç asla kesintiye uğramamalıdır. Ben bu noktada Muş'un ve bu bölgedeki aklı selim insanların mutlaka bu süreci desteklediklerini biliyorum. Biz de sendika olarak, elimizden geleni yapacağız. Çabamız, gayemiz kardeşlik. Bu memleketteki insanların eşit yurttaşlık ortamında yaşaması için ne gerekiyorsa yapılması konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz."
Özer, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırılarını da eleştirerek, "İsrail'in kirli postallı askerleri, Müslümanları oraya sokmak istemediler. Halbuki Mescid-i Aksa, sadece İsrail'in değil, sadece o bölgenin değil, tüm müminlerin, tüm Müslümanların ortak bir değeridir. Kabe ve Mescid-i Nebevi'den sonra Müslümanların en önemli değeri Mescid-i Aksa'dır. Biz, toplum olarak, millet olarak, 'Ey İsrail, Mescid-i Aksa, Filistin, sadece Filistin değildir, Mescid-i Aksa, sadece Mescid-i Aksa değildir' düşüncesini İsrail'in kafasına, beynine sokmalıyız" diye konuştu.
Eğitim konusunda da velilerin çocuklarını istedikleri okula göndermesi gerektiğini dile getiren Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Veliler çocuklarını karma eğitim veren okullara ya da tekli eğitim veren okullara gönderebilir. 2001 yılında Almanya, 2005 yılında İngiltere karma eğitimden vazgeçti. Temel okullarda 3 argüman olumlu yönde geliştiyse hala 'karma eğitiminin mecburiyeti vardır' diye dayatmanın bir anlamı yoktur. Karma eğitimin kaldırılması konusunda taleplerimiz, tekliflerimiz olacak. Avrupa'da din eğitimi okul öncesinde başlıyor. Hatta dersleri papazlar veriyor. Biz de ise din eğitimi dördüncü sınıftan başlıyor. Din eğitimi derslerinin Avrupa'da olduğu gibi okul öncesinden başlaması gerekir."
Genel kurul toplantısına, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Müftü Recep Uzun ile sendika üyeleri katıldı.
Eğitim-bir-sen Genel Başkanvekili Özer Açıklaması
Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı 4'üncü olağan genel kurulu yapıldı.