Eğitim Bir-sen Haziran Ayı  Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir-sen Haziran Ayı Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi, Haziran Ayı İl Divan Toplantısı Gölmarmara ilçesinde yapıldı.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu’nun mazereti dolayısıyla katılamadığı toplantı, başkanvekili İlyas Şen başkanlığında, il ve ilçe yönetim kurullarının katılımıyla gerçekleştirildi.

2013 yılında mutabakatta Manisa’da 15 ilçe ve C.B.Ü.’de yetkili sendika olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür eden Şen, geçen bir yılın değerlendirmesini yaptı. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yaşanılan bazı olumsuzluklara rağmen, üye sayısının arttığını kaydeden Şen, idareci, öğretmen ve diğer personellerin sıkıntıları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, yaptıkları bu çalışmalardan ilde çözebildiklerini ilde, çözemediklerini çözüm üretmek üzere Genel Merkeze ilettiklerini söyledi.

Yaşanan sorunların ise norm fazlası idareci ve öğretmen atamaları, okulların dönüşümleri, kılık-kıyafet yönetmeliği, 4/C’li personelin durumları, kariyer basamakları sınavı, 4+4+4 ‘den dolayı yaşanan sıkıntılar, ücret dengesizlikleri gibi durumlar olduğunu belirtti.

Çalışmalarının karşılıksız kalmadığını ifade eden Şen, “Bunun en son örneğinin büyük uğraşlar sonucu sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken KPSS puanı ile öğretmenlik kadrolarına atanan öğretmenlerimizin sorunun, Sendikamızın girişimleri sonucu çözülmüş olmasıdır.Şen sendikamızın aynı zamanda sosyal bir sendikacılık anlayışına sahiptir. Bunun örnekleri arasında ilçeler arası futbol turnuvası, üyelerle yaptığımız piknikler yer alıyor” dedi.

Mali konularda da Başkan yardımcısı Halil Kallat bilgilendirme yaptıktan sonra, sırasıyla tüm ilçe başkanları öncelikle ilçe sorunları olmak üzere, genel sorunları dile getirdiler. Daha sonra da söz almak isteyen tüm üyeler, duygu düşüncelerini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile