Yasayı bugüne kadar Türkiye için edinilmiş en büyük kazanım, şeklinde niteleyen Aydın Kalkan, “28 Şubat postmodern darbesinin en önemli uygulamalarından birisi olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim, TBMM’de kabul edilen yasal düzenlemeyle birlikte tarihin tozlu sayfalarındaki yerini almıştır.
Böylece, 15 yıl önce eğitim tarihine düşen kara leke silinmiş, darbeci zihniyetin ürünü olan mevcut eğitim sistemi tarihin çöp sepetine atılmıştır. Ayrıca, Meclis’te kabul edilen yasa, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatının seçmeli ders olarak okutulmasının önünü açmıştır.
Bu konunun seçmeli olarak müfredatta yerini alacak olması tarihi önemi haizdir. Anılan kararın TBMM’de grubu bulunan 4 partiden üçünün oylarıyla kabul edilmesi ise kamuoyu desteği açısından önemlidir. Bu yasanın çıkmasında katkısı olan bütün siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Düzenlemenin, daha demokratik, sivil ve aydın bir Türkiye’nin inşasına vesile olmasını diliyoruz.” diye konuştu.
4+4+4 sistemini tek tip insan yetiştirme düzeninden, serbest düşünceye atılan adım olarak değerlendiren Kalkan, “Bu değişiklik 2010 yılında düzenlenen 18. Milli Eğitim Şurası’nda ilk kez Eğitim-Bir-Sen tarafından gündeme getirilerek karar altına alınmasını sağlamıştır. Biz ilk bir yılında zorunlu olmasını istiyoruz. Bu isteğimizin de zaman içerisinde gerçekleşeceğini umuyoruz.” ifadelerinde bulundu .
Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan'în açıklaması
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, İLKSAN delege seçimlerinde 4+4+4 eğitim sistemini değerlendirdi.