Egitim Çalisanlarina Asi Zorunlulugu Getirilmeli

Egitim Çalisanlarina Asi Zorunlulugu Getirilmeli

Çagfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, yüz yüze egitim baslamadan önce tüm okul çalisanlarina asi zorunlulugu getirilmesi çagrisinda bulunarak, “Okullarda yüz yüze egitimin baslamasi ile birlikte asi olmadan okula gelecek olan egitim çalisanlari, 1 buçuk yildir okullardan uzak kalan çocuklarin egitimlerini önemsemiyor demektir” dedi.

Okullarda yüz yüze egitimin baslamasi hakkinda konusan Zengin, asinin gerekliligini vurguladi. En az bir doz asi olmayan çalisanlarin okullara girmemesi gerektigini savunan Zengin, egitimin yüz yüze olmasinin riske atilacak bir konu olmadiginin altini çizdi. Okuldaki egitimin sürdürülebilmesi için personelin tamaminin çaba harcamasi gerektigini belirten Zengin, “ABD gida ve ilaç dairesi (FDA), Aralik ayinda acil kullanim onayi verdigi Pfizer-BionTech firmasinin Covid-19 asisina tam onay verdi. Bunun üstüne New York’ta tüm egitim çalisanlarina en az 1 doz asi zorunlulugu getirildi.

Ayni uygulama Türkiye’de de uygulanabilir. Hatta en az bir doz asi olmayan egitim çalisanlari okullara girememeli” dedi

“Okullar ile ilgili kararlar bir neslin gelecegini belirleyecek”

Zengin asilar hakkinda net bir karar verilmesi gerektigini savundu. Zengin, yüz yüze egitimin artik riske atilacak bir konu olmadigini söyleyerek, “Türkiye’de 18 milyon 241 bin ögrenci, 1 milyon 117 bin ögretmen bulunuyor. 6 Eylül itibariyle yaklasik 19 milyon 350 bin kisi fiziksel olarak etkilesime baslayacak. Sabah serviste, derste, yemekte bir arada bulunacak olan ögrencilerin sürekli hareketli ve temasli halde okulda olacaklari gerçegi göz önündeyken asi ile ilgili kararlar net verilmeli. Egitimin yüz yüze olmasi artik riske atilacak bir konu olamaz. Okullar ile ilgili kararlar bir neslin gelecegini etkileyecek” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile