Egitim Camiasi Agir Yaptirimlar Istiyor

Egitim Camiasi Agir Yaptirimlar Istiyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullari kurucusu Onur Feridun Bozyigit egitimcilerin bir daha siddet olaylarina maruz kalmamasi için agir yaptirimlarin uygulanmasi gerektigini söyledi.

Geçtigimiz günlerde Istanbul’da bir özel okulda ögretmenleri ile sorun yasadigi gerekçesiyle okuldan atilan Y.K., aradan geçen 5 ay sonra atildigi liseye gelerek okul müdürü Ibrahim Oktugan’i odasina silahla vurup öldürmüstü. Agir yarali olarak Prof. Dr. Cemil Tascioglu Sehir Hastanesi’ne kaldirilan okul müdürü Ibrahim Oktugan, yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetmisti. Olayin ardindan egitim camiasi duruma tepki gösterdi.

“Okullarimizda yasanan siddet olaylarinin tekrar etmemesini umuyoruz”

Egitimcileri siddetin hedefi haline getiren uygulamalarin son bulmasini temenni eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullari kurucusu Bozyigit, “Geçtigimiz günlerde okul müdürü egitim emekçisi arkadasimiz Ibrahim ögretmenimiz görevi basinda silahli bir saldiri sonucunda katledildi. Öncelikle Ibrahim ögretmenimize Allah’tan rahmet acili ailesine, yakinlarina ve egitim camiasina bassagligi diliyoruz. Hepimizin basi sag olsun maalesef içimiz kan agliyor. Bugün bu trajedinin en vahsi olani bir egitim emekçisi arkadasimizin yasamindan ve aramizdan koparip aldi. Ibrahim ögretmenimiz ögretmenlik yasami boyunca toplumla cehaletle savasmaktan, çocuklara kardeslik ruhu kazandirmaktan ve kendisine emanet edilen ögrencilere en özverili, disiplinli ve en saygin biçimde bilgi ve birikimlerini aktararak onlari gelecege hazirlamak gayreti içinde olmaktan farkli bir çaba göstermedi. Okullarimizda yasanan siddet olaylarinin tekrar etmemesi, egitimcileri siddetin hedefi haline getiren uygulamalarin son bulmasi somut ve kalici çözümlerin üretilmesi için tüm yetkililerin acilen harekete geçmelerini bekliyoruz. Egitimcilerin bir daha siddet olaylarina maruz kalmamasi için agir yaptirimlarin uygulanmasini bekliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile