Eğitim Destek Evi’nin Başarısı

Eğitim Destek Evi’nin Başarısı

İçel merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin Eğitim Destek Evi’nde ücretsiz kurs gören her 3 öğrenciden 2’si üniversiteye yerleşti.

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, bu öğrencilerin İçel’in gururu olduklarını söyledi.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Eğitim Destek Evi’nde ücretsiz kurs gören öğrencilerin büyük bölümü, 2012 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) başarı elde ederek bir üniversite programına yerleşti. Ekonomik durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarının devam ettiği kursta verilen eğitimle, LYS’ye giren 252 öğrenciden 148’i tercih ettiği bölümlerden birine yerleşme başarısı gösterdi. Her 3 öğrenciden 2’sinin üniversiteye yerleştiği anlamına gelen bu sonuç, yüzde 60 oranında bir başarıyı da beraberinde getirdi. Kurs öğrencilerinden Serkan Alkım Doğan, sınav sonunda LYS Türkçe-Sosyal alanında Türkiye 753’üncüsü olarak dereceye girerken, Eğitim Destek Evi’ne devam eden görme engelli öğrenciler Şeref Barut ile İsmail Toprak da 50 bin kişinin girdiği Özürlü Memur Seçme Sınavı’nda (ÖMSS) ilk binde yer alarak, memur olarak atandılar.

Öğrencilerin elde ettiği başarıyı değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Eğitim Destek Evi’nin başarı grafiğinin sürmesinin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Başkan Türk, “Eğitim Evi’nde kurs gören öğrencilerimizin büyük bölümü beklentilerimizi boşa çıkarmamış, elde ettikleri başarıyla Akdeniz ve İçel’in gururu olmuşlardır. Kendilerine ve desteklerini esirgemeyen aileler teşekkür ediyorum. Bu başarı, fırsat eşitsizliği nedeniyle öğrenim görememiş, eğitimini yarım bırakmış gençlerimiz için bir umut ışığı olacaktır. Demek ki, gençlerimiz için fırsat yaratılırsa başarı da kaçınılmazdır” dedi.

Her biri alanında uzman 18 öğretmenin görev yaptığı Eğitim Destek Evi’nin, 2 yılda yaklaşık bin 500 öğrenciye ücretsiz üniversite ve SBS hazırlık kursları verdiğini bildiren Türk, emek ve fedakarlıklarından dolayı öğretmenlere de teşekkür etti. Başkan Türk, “Elde edilen başarıda değerli öğretmenlerimizin payı çok büyüktür. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve aileleri yürekten kutluyorum. Üniversiteye yerleşen gençlerimizin başarısının hayatın her alanında artarak sürmesini diliyorum. Eğitim Evi’nin başarı grafiğini gelecek dönem de süreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile