Eğitim Hizmetleri Aşığı Alaattin Kıdak Dualarla Ebediyete Uğurlandı

Kendini eğitim hizmetlerine adamış İzmir`in tanınmış eşrafından Alaattin Kıdak, dualarla ebediye uğurlandı.


79 yaşındaki Alaattin Kıdak, gece saat 03.00 sıralarında evinde vefat etti. Ömrünü hayır işleriyle geçiren Alaattin Kıdak için Bornova Ali Rıza Güven Camii`nde cenaze namazı kılındı. Kıdak`ın oğlu olan eski İzmir İl Sağlık Müdürü Levent Kıdak, taziyeleri kabul etti. Kıdak`ın naaşı ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası eski Buca Mezarlığı`nda toprağa verildi. Hacı Şenol Kıdak ile evli olan Alattin Kıdak, üç çocuk babasıydı.
Cezaneye katılan AK Parti İzmir eski Milletvekili İsmail Katmerci, Alaattin Kıdak`ı 1969 yılından beri tanıdığını belirterek, "Her zaman sohbetleriyle bize ışık tutmuştur, fikirleriyle bizim önümüzü açmıştır. Çok üzgünüz, Allah cennette birleştirsin. Ailesine başsağlığı diliyorum. Alaattin abi çok büyük özellikleri olan bir abiydi. Hizmetlerdeki koşuşturması, hizmetleri anlatmadaki metodu hepimize örnek olmalı. Allah gani gani rahmet eylesin." dedi.
Alaattin Kıdak`ın akrabası ve manevi evladı olan Erdem Uysal, "Alaatttin abi hizmetin ilk taşlarından, gençliğin yetişmesinde bir numara olan, gözü yaşlı, Hocaefendi`nin konferanslarında takdimci olan, çalmadık kapı bırakmayan, `hala genç olsam bu yaşta kalkamıyorum` deyip de `gece gündüz hak ve hakikatı anlatacağım` diyen, sofrası ve gönlü herkese açık olan bir vefa insanıdır. Etrafındaki herkes onu sever sayardı." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile