Eğitim-İş’ten Norm Kardo Tepkisi

Eğitim-İş Kastamonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4+4+4 eğitim sisteminin “Ben yaptım oldu’’ anlayışı ile uygulamaya konulduğunu belirterek, bu uygulama ile birlikte eğitimin taraflarından biri olan öğretmenlerin de mağdur edildiğini öne sürdü.

Bal, yaptığı yazılı açıklamada, yasa taslağı TBMM komisyonlarında görüşüldüğünü hatırlatarak, Eğitim-İş olarak sundukları raporda, bu sistemin getireceği sorunlardan birisinin de on binlerce öğretmenin norm kadro fazlası durumuna düşeceği olduğunu ifade etti.

Rapordaki uyarıların önemsenmediğini belirten Bal, norm kadro ile ilgili uyarıların şu anda gerçekleştiğini de kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, norm fazlası öğretmenleri eritebilmek için eğitime darbe vuracağını savundukları alan değişikliğine başvurduğunu aktaran Bal, şöyle konuştu: “Ancak bu da soruna çare olmadı. Şimdi 2012-2013 eğitim-öğretim yılının 3. ayına girdiğimiz şu sıralarda illerimizde, okullarımızda norm kadro fazlası öğretmenlerin atamaları, yapılan usulsüzlükler ve yaşanan mağduriyetler konuşulmaktadır. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile