'Egitim Küçük Yasta Baslar' Etkinligi

'Egitim Küçük Yasta Baslar' Etkinligi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan okul öncesi egitimin farkindaligini artirmak amaciyla Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen “Okul Öncesi Etkinlikleri” programi çocuklar ve ailelerin yogun katilimiyla gerçeklesti.

Büyüksehir Belediyesi, "Egitim küçük yasta baslar" diyerek çocuklarin gelisimine ve okul öncesi egitime verdigi önemle Cumhuriyet Meydani’nda “Okul Öncesi Etkinlikleri” programi düzenledi.

Büyüksehir Belediyesi ve Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile gerçeklestirilen program, ailelerin ve çocuklarin yogun katilimiyla neseli bir atmosferde geçti. Programda, okul öncesi egitimle ilgili çesitli aktiviteler, atölye çalismalari ve bilgilendirme stantlari yer aldi. Etkinlik alani çocuklar için eglenceli ve ögretici etkinliklerle donatildi. Yüz boyama etkinlikleri, çesitli gösteriler ve eglenceli oyunlar çocuklarin büyük ilgisini çekti. Etkinlik ile çocuklar hem eglendi hem de sosyal becerilerini gelistirdi.

Etkinlik büyük begeni topladi

Okul öncesi egitim konusundaki güncel bilgiler ve tavsiyelerin sunuldugu bilgilendirme stantlari ile ebeveynlere de degerli bilgiler sundu. Yapilan bilgilendirmeler ailelerin çocuklarinin egitim süreçlerine dair bilinçlenmelerine yardimci oldu. Böylece okul öncesi egitimin önemi ve çocuk gelisimi konularinda aileler daha fazla bilgi sahibi olma firsati buldu. Etkinlik, hem egitici hem de eglenceli içerigiyle büyük begeni topladi ve çocuklarin mutlu anlariyla dolu bir gün geçirmelerine imkan sagladi.

“Çocuklarimizin egitim ve gelisimlerine büyük önem veriyoruz”

Etkinlik hakkinda bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Gelecegin liderlerini, sanatçilarini, bilim insanlarini ve toplumun her bir bireyini bugünden en iyi sekilde hazirlamak bizler için çok önemli. Bu misyonumuzun bir yansimasi olarak çocuklarimiza yönelik özel bir etkinlik düzenledik. Amacimiz okul öncesi egitimin önemini aktarmak ve bu sayede çocuklarimiza en iyi baslangici saglamakti. Etkinlik, çocuklarimiz ve ailelerimiz için keyifli bir gün olmanin yani sira çocuklarimizin okula olan hevesini de artirdi. Çocuklarimizin egitimine büyük önem veriyor ve çok yönlü gelisimlerini destekliyoruz. Hayatin her asamasina hazir bireyler olarak yetismeleri için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.

Etkinlige katilan çocuklar da kendilerine bu imkani saglayan yetkililere tesekkür ederek, çok keyifli vakit geçirdiklerini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile