'Eğitim Melekleri' Okulun Çehresini Değiştirdi

Muş'ta 3'ü kadın 4 öğretmen, görev yaptıkları okulun içini boyayarak koridorlarına eğitim amaçlı çizimler yaptı Öğretmen Yıldız: 'Öğretmenlik demek, sadece derse girip çıkmak değildir. Öğrencilerimizi her anlamda, gerek teneffüslerde gerekse okul dışında, eğitim öğretim alanında desteklememiz gerekiyor. Biz de bunu amaçladık' Öğretmen Güngör: 'Bölgede zor şartları bahane ederek evde oturmamalıyız. Herkesin çocuklar için bir şeyler yapabileceğine inanıyorum'

YAHYA SEZGİN - Muş merkeze bağlı Karaağaçlı beldesinde 3'ü kadın 4 öğretmen, daha ilgi çekici hale getirmek amacıyla görev yaptıkları okulu boyayıp koridorlarına eğitim amaçlı çizimler yaptı.

Karaağaçlı İlköğretim Okulunda görevli öğretmenler Dilan Kurultay, Hatice Yıldız, Fatma Betül Güngör ve Olcay Kalafat 160 öğrencinin eğitim gördüğü okulun 10 dersliğini boyadı.

Okulun koridorlarına eğitim amaçlı çeşitli çizimler yapan öğretmenler, bu sayede öğrencilerin okula daha istekli gelmelerini sağladı.

Öğretmenlerden Kurultay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulu güzelleştirmek ve öğrencilerine daha fazla sevdirmek için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Okul idarecilerinin ve Okul Aile Birliğinin de kendilerine destek olduğunu anlatan Kurultay, 'Kimimiz iki, kimimiz üç yıldır bu okulda görev yapıyoruz. Okulumuz ilk geldiğimizde biraz bakımsızdı. Duvarlarımız bomboştu. Biz duvarların daha fonksiyonel kullanılması ve öğrencilerimizin daha istekli okula gelmeleri için böyle bir çalışma yaptık. İstediğimiz de oldu.' dedi.

- 'Öğretmenlik sadece derse girip çıkmak değildir'

Öğretmen Yıldız da kendisinin ve diğer arkadaşlarının resim öğretmeni olmamalarına rağmen, ufak tefek hatalar dışında çizimleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çizimlerin tasarımlarını da kendilerinin yaptığını dile getiren Yıldız, 'Öğretmenlik demek sadece derse girip çıkmak değildir. Öğrencilerimizi her anlamda, gerek teneffüslerde gerekse okul dışında, eğitim öğretim alanında desteklememiz gerekiyor. Biz de bunu amaçladık.' diye konuştu.

- 'Mesai saatlerinin dışında çalıştık'

Öğretmen Güngör de Muş'a iki yıl önce Bursa'dan tayin olduğunu ve görev yaptığı okulu güzelleştirmek istediğini anlattı.

Okulu boyamanın yanı sıra duvarlarına da eğitim amaçlı çeşitli çizimler yaptıklarını vurgulayan Güngör, şöyle konuştu:

'Bu çizimlerle çocuklara, görsel hafızayla bir şeyler öğretmek istedik. Çizimler ve boyama işlemi için mesai saatlerimizin dışında geç saatlere kadar çalıştık. Bunca zorluğa rağmen öğrencilerimiz için çok güzel çalışmalar yaptık. Umarım bu çalışmalarımız faydalı ve birilerine örnek olur. Öğretmenliğin sadece derse girip çıkmak olduğunu düşünmüyorum. Bölgede zor şartları bahane ederek evde oturmamalıyız. Herkesin çocuklar için bir şeyler yapabileceğine inanıyorum.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile