Yasa değişikliği ile AK Parti hükümetinin kamuda sözleşmeli çalışma sistemini hakim kılmak istediğini belirten Dursun, barışın değil çatışma kültürünün yaygınlaştırıldığını iddia etti.
Tasarının yasalaşması durumunda çalışma sürelerinin keyfi olarak uzatılabileceğini dile getiren Dursun şunları söyledi; "Bilindiği gibi şimdiye kadar özelleştirilen kamu idarelerinde çalışan kamu işçileri kazanılmış haklarını kaybederek 4/C statüsünde çalışmak zorunda bırakıldılar. Özelleştirmede uygulanan yöntem genel bir kural haline getirilmektedir. Hükümet tüm kamuda sözleşmeli çalışma sistemini hakim kılmak istemektedir. Düzenlemede sendikal güvencelere ve örgütlenme özgürlüğüne dair en ufak bir gelişme olmadığı gibi uygulamalar hayata geçirildiğinde ciddi sınırlandırmalar olacaktır. Nitekim tasarı ile işsizlik fonunun yıllık gelirinin yarısına, Bakanlar Kurulunun el koyup işverenlere istihdam teşviki olarak vermesinin önü açılmıştır."
Belediyelerde çalışan norm fazlası işçilerin başka kamu kurum ve kuruluşlarına devrinin de modern kölelik dayatmasından başka bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Dursun, tasarının yasalaşmaması için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. Dursun, "İş güvenliğine sahip çıkmak için, insanca yaşamak için, mevcut kazanımlarımızı kaybetmemek için, bu yasaya karşı çıkmak her emekçinin, her vatandaşın hem görevi hem onuruna sahip çıkmanın gereğidir. Hükümet yandaş konfederasyonlara bakarak meydanı boş bulduğunu sanıyorsa aldanıyor! Hükümet seçim atmosferini düşünerek tasarı ile ilgili görüşmeleri şimdilik askıya alsa da, niyetinin bozuk olduğundan kuşkumuz yok. Onların da bu tasarının yasalaşmaması için mücadeleyi yürüteceğimizden kuşkusu olmamalıdır" dedi.
Eğitim-sen'den Devlet Memurları Yasasında Yapılması Planlanan Değişikliği Eleştirdi
Eğitim Sen Düzce Şubesi Mali Sekreteri Sebahattin Dursun, 657 Sayılı Devlet Memurları Yasasında yapılması planlanan değişikliği sert bir dille eleştirdi.



















