Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan:

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "3+3 yüzdelik zam ve 60 TL ek ödemeye bile imza atmaya hazır olan bir konfederasyonun, her teklife teslim olacak bir görüntü vermesi ve taban aylığa en başında zam istememesi, Hükümetin ekmeğine yağ sürmüştür" dedi.
Yazılı açıklama yapan Bostan, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen'in toplu görüşmelerde birçok talebi ortaya koyduklarını ve mali haklar dışında kalan birçok konuda anlaşma sağladıklarını söyledi. Bostan, "Ancak, tüm kamu çalışanlarına ve emeklilere ve emeklilik maaşlarımıza yansıyacak taban aylığı talebimizi kabul edilebilir bir rakama düşürmemize rağmen Kamu İşveren Kurumu kabul etmedi.
Biz taban aylığını öne sürdükçe, Hükümet yüzdelik zammı 3+3 den, 4+4 'e, 70 TL ek ödeme teklifini 70 TL'den 80 TL'ye, aile yardımını 10+10 TL'den, 20+20 TL'ye, sendikalı kamu çalışanlarına verilecek Toplu Görüşme Primini 10 TL'den 15 TL'ye çıkarmak zorunda kalmıştır. Aile yardımının sözleşmeli çalışanları da kapsaması sağlanmıştır" dedi.
Türkiye Kamu Sen'in, toplu görüşme masasında ek ödemeden yararlanamayan çalışanları ve emeklileri de düşünerek taban aylığa mutlaka zam yapılmasını istediğini hatırlatan Bostan, şunları söyledi:
"3+3 yüzdelik zam ve 60 TL ek ödemeye bile imza atmaya hazır olan bir konfederasyonun, her teklife teslim olacak bir görüntü vermesi ve taban aylığa en başında zam istememesi, Hükümetin ekmeğine yağ sürmüştür. Referandum öncesi hükümeti zora sokmamayı hayatının ve sendikacılığın temeline koyan bu konfederasyon yetkilileri taban aylığa zammın önündeki en büyük engel olmuştur. Bu konfederasyon biraz memuru ve emekliliği düşünseydi Türkiye Kamu Sen'in mücadelesine omuz verir ve masadan daha yüksek bir zam
oranı ile kalkabilirdik. Ancak, tercihiniz üyelerinizin ve devlet memurlarının geleceği değil de, ardına takıldığınız siyasetçinin ve siyasi partinin referandumda yıpranmaması olunca, kamu çalışanlarını satmak daha uygun bir politika olarak görülmüştür".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile