Eğitim-Sen Topladığı İmzaları Mersin Valiliği’ne Teslim Etti

Eğitim-Sen Topladığı İmzaları Mersin Valiliği’ne Teslim Etti

İçel’de Eğitim-Sen Şubesi üyeleri, 4+4+4 eğitim sistemine karşı topladıkları yaklaşık 5 bin imzayı İçel Valiliği’ne teslim etti.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen İçel Şubesi üyeleri, İçel’de 4 gün boyunca açtıkları stantlarda 4+4+4 eğitim sistemine karşı topladıkları imzaları teslim etmek üzere öğle saatinde İçel Valiliği bahçesinde toplandı. Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen İçel Şube Başkanı Remzi Çiftçi, 10 Eylül Pazartesi gününden itibaren 5 yaşındaki çocukların okula başladıklarını anımsattı.

Okullarda hiçbir fiziki koşulun uygun olmadığını, ancak hükümetin karar verdiğini ve 4+4+4’ü uygulayacağını belirten Çiftçi, bu süreçte birçok sorun yaşanacağını ileri sürdü.

Geçen yıllarda her yıl okula başlayan ilkokul öğrenci sayısı 1 milyon 200 bin civarında iken, bu sayının bu yıl 2 milyon 300 bin civarına çıktığını ifade eden Çiftçi, “Ama okul yapıları değişmedi, aynı yapılarda hizmet verilmeye çalışılıyor. Ayrıca İçel’de 870 civarında öğretmen norm kadro fazlası oldu. Bunların birçoğu sınıf öğretmeni. Biz 60 bin civarında öğretmen norm kadro fazlası olacak demiştik ve bu söylediklerimiz çıktı. Şu anda Bakanlığın açıklamasına göre, 68 bin norm kadro fazlası öğretmen arkadaşımız açıkta. Yine bu yıl 40 bin öğretmen alımı gerçekleşti ve sadece 325 sınıf öğretmeni aldılar. Her yıl bu sayı 5-10 binle ifade ediliyordu. Bu, ileriki 4-5 yılda sınıf öğretmenlerinin açıkta kalacağı, öğretmenliğe başlayamayacağı anlamına geliyor. Öğretmen arkadaşlarımızın yerleri kendi istemleri dışında değişti. Öğrencilerin yerleri değişti. Bu da yemek, servis gibi birçok masrafı birlikte getiriyor” dedi.

Yasanın işletme mantığıyla çıkarıldığını ve özelleştirmeyi hedef aldığını iddia eden Çiftçi, ileriki süreçte özelleştirmenin hızla devam edeceğini, bundan hem veli hem öğrenci hem de öğretmenin mağdur olacağını kaydetti.

Tüm bunlara karşı Eğitim-Sen olarak 4 gün boyunca İçel’de 4 bölgede stant açarak halktan imza topladıklarını söyleyen Çiftçi, topladıkları 5 bin civarındaki imzayı İçel Valiliği’ne teslim edeceklerini dile getirerek, şöyle devam etti: “Biz daha fazla sorun yaşanmadan, öğrenciler mağdur edilmeden bu yasanın geri çekilmesini talep ediyoruz, hükümetten bunu bekliyoruz. Bununla ilgili de 4 koldan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bizler de 14 Eylül’de İçel’den Ankara’ya gideceğiz ve 15 Eylül’de görkemli bir mitingle bu yasanın geri çekilmesi için hükümeti bir kez daha uyaracağız.” Çiftçi, konuşmasının ardından sendika yöneticileri ile birlikte imzaları teslim etmek üzere Valilik binasına girdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile