Eğitim-Sen, Yasa Teklifini Protesto Etti

Eğitim-Sen, Yasa Teklifini Protesto Etti

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Salihli Şubesi üyeleri, kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen, kesintili zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifini protesto etti.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri adına açıklamaya yapan Eğitim-Sen Salihli Şube Temsilcisi Ümit Gül, yasa teklifine yönelik Ankara'daki yapılan eyleme katılmak isteyen sendika üyelerinin engellendiğini, ülkenin açık hava cezaevine çevrildiğini söyledi.

Gül, şunları kaydetti: "Bu ülkede çok uzun süredir gecenin karanlığı hakim. Hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kesimler bu karanlığa mahkum edilmek isteniyor. AK Parti iktidarının yaptığı her icraat, attığı her adım bu ülkenin üzerine çöken karanlığı daha da artırıyor. Emek ve emekçi düşmanı AK Parti Hükümeti doğaya, sağlığa, eğitime ve geleceğimize dönük saldırılarını TBMM çatısı altında da sürdürmüş, gerçek yüzünü göstermiştir. Kendisinden olmayan her kesime karşı adeta savaş ilan ederek, hazırladığı yasa tasarılarıyla emek düşmanı politikalarına hız vermiştir. Yıllardır öğretmen, derslik, bina açığını gidermeyen, ırkçı, gerici, anti demokratik ders müfredatının değiştirilmesi için kılını kıpırdatmayan AK Parti iktidarı, 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi ile yaşanan sorunları çözmek yerine, daha karmaşık hale getirmiştir." Yasa teklifini protesto eden pankart ve döviz taşıyan grup, slogan attıktan sonra olaysız dağıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile