Eğitim Sendikaları Anadolu'da Daha Aktif

Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi'nin "Türkiye'de Eğitim Sendikaları" başlığı altında yaptığı araştırma sonucu, Anadolu illerinde sendikacılığın diğer bölgelere oranla daha aktif yürütüldüğünü ortaya koydu

  Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şubesi ' nin " Türkiye ' de Eğitim Sendikaları " başlığı altında yaptığı araştırma sonucu , Anadolu illerinde sendikacılığın diğer bölgelere oranla daha aktif yürütüldüğünü ortaya koydu .
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur , Türkiye ' de eğitim alanındaki sendikalaşma oranlarını tespit etmek için bir çalışma başlattıklarını bildirdi . Uğur , Türkiye ' nin en büyük eğitim sendikaları olan Türk Eğitim-Sen , Eğitim Bir-Sen , Eğitim-Sen ve diğer sendikalarının üye toplamları ile illerde çalışan toplam eğitim çalışanları tespit edildikten sonra , Türkiye ' de en fazla sendikalaşma oranının Aksaray ilinde olduğunu tespit ettiklerini açıkladı . Aksaray ilindeki sendikalaşma oranı incelendiğinde bu ilde toplam 4 bin 771 eğitim çalışanının görev yaptığını ve bunların 3 bin 281 ' inin sendikalara kayıtlı üye olarak gözüktüğünü ifade eden Uğur , eğitim alanındaki sendikalaşma oranlarında Türkiye ' deki ilk beş ilin Aksaray , Karabük , Çorum , Osmaniye ve Tokat olduğunu açıkladı . Sendikalaşma oranlarına göre Şırnak , Hakkari , Iğdır , Ankara , Muş ' un son sırada yer aldığını ifade eden Mustafa Uğur , " İzmir , Ankara , İstanbul gibi üç büyük ildeki sendikalaşma oranlarına bakıldığında sendikalaşma oranı İstanbul ' da yüzde 43 . 29 , İzmir ' de yüzde 43 . 75 , Ankara ' da ise yüzde 34 . 18 olarak ortaya çıkıyor . Araştırmanın en dikkat çeken noktası ise Türk Eğitim-Sen , Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen gibi sendikaların genel başkanlarının memleketlerindeki sendikalaşma oranları oldu . Sendika genel başkalarının memleketleri araştırmada ilk otuza dahi giremeyerek büyük bir hayal kırıklığı yarattı " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile