Egitim Ve Okuma Askiyla 60 Yasinda Meslek Lisesinden Mezun Oldu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yasayan 60 yasindaki Münire Güler, ilerleyen yasina ragmen Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarim Alani Kadin Terziligi Bölümü'nden mezun olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomasini aldi.

Güler, yaptigi açiklamada, 1961 yilinda Kazdaglari'nin eteklerinde bir köyde dogdugunu ve kendisi için çok degerli olan ögretmeninin egitimi ile ilkokulda burada bitirdigini belirterek, 1971-1972 egitim yilinda da ortaokula basladigini kaydetti.

Ortaokul ikinci siniftayken ailevi nedenlerden dolayi okulu birakmak zorunda kaldigini anlatan Güler, söyle devam etti:

"Bu arada Kur'an-i Kerim okumayi ögrendim. Bir yillik ayriligin ardindan tekrar 3. siniftan okul hayatima devam etmeye basladim. Lise egitimimi 1979 yilinda bitirdim. Bu arada diger kardeslerimde yanimda okula baslamisti. Liseden mezun olduktan sonra is girisimlerim oldu ama maalesef basaramadim. 2 yil önce lise mezunlarinin da meslek lisesi diplomasi alarak bazi yeterlilik isteyen modülleri de açabileceklerini duydum. Yasadigim yer Bayramiç'te basvurumu yaptim fakat kadin terziligi bölümü olmadigi için olumsuz cevap aldim. Hemen Ezine Mesleki Egitim Merkezi Müdürlügüne basvurdum ve burada eksik olmasinlar çok yapici ve saygili bir sekilde karsilandim. Okulumuzda planlandigi gibi fark derslerinin egitimine katildim ve kalfalik, ustalik, usta ögreticilik ve en sonunda da 60 yasimda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomami aldim."

Güler, egitimi süresince kendisine destek veren okul müdürü Kadir Yavas ve tüm idareciler ile ögretmelerine tesekkür etti.

Egitime önem veren ve insanligin yardimina kosan bireyler olmayi amaçladiklarini ifade eden Güler, sunlari kaydetti:

"Diger kardeslerim de disaridan üniversite, yüksek lisans ve idarecilik sinavlarini basarma yolunda ilerliyorlar. Hepsiyle gurur duyuyorum. Hani 7'den 70'e egitim diyorduk ya, zaman çok çabuk akiyor ve 7 çok geç oluyor. Dogumdan ölüme kadar egitim oluyor simdilerde. Hayat boyu ögrenme devam ediyor. Hayat çok çabuk geçiyor ve bazi diplomalari almak 60 yasini bulabiliyor. Faydasiz ilimden de korkarim. Egitim ögretim hayatimda bana her zaman desteklerini veren ve benim her zaman yanimda olan esime, ögretmenlerime ve çocuklarima çok tesekkür ediyorum. Kadinlar egitimden ve okumaktan asla vazgeçmeyin. Hiçbir zaman geç kalmis degilsiniz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile