Egitimcilerden 'Siddete Karsi Yasal Düzenleme' Talebi

Egitimcilerden 'Siddete Karsi Yasal Düzenleme' Talebi

Samsun’da egitim sendikalari ayri ayri yaptiklari basin açiklamalarinda ’siddete karsi yasal düzenleme’ talebinde bulundular.



Egitim Bir-Sen: “Siddete karsi yasal düzenleme istiyoruz”

Egitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Sube Baskanligi önünde “egitimde siddete hayir” konulu bir basin açiklamasi yapildi. Il Baskani Hamdi Yildiz yaptigi konusmada, “Son olarak Istanbul/Eyüpsultan’da eski bir ögrenci okul müdürü Ibrahim Oktugan’a silahla saldirida bulunmus, agir yarali olarak hastaneye kaldirilan okul müdürümüz maalesef kurtarilamayarak vefat etmistir. Yillardir, kanayan bir yara hâline gelen siddet olaylarina dikkat çekiyor, tedbir alinmasi için yetkililere çagrida bulunuyoruz. Bu çagrimizi yillardir yapiyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamaninda alinmis olsaydi belki de bugün baska seyler konusurduk. Ancak ne yazik ki birçok konuda oldugu gibi bu konuda da geç kalinmistir. Siddetin her türlüsüne ve kime yapilirsa yapilsin karsi oldugumuzu ve magdurun yaninda saf tutarak destek oldugumuzu her platformda ifade ediyoruz. Ancak ne hazindir ki bu ülkede bir futbol hakeminin ugradigi siddet olusturdugu gündem kadar gelecegimizi imar edecek nesilleri yetistiren kutsal meslegi icra eden ögretmene, egitim çalisanina yapilan siddet gündem olusturmuyor bu içimizi acitiyor. Siddete karsi yasal düzenleme istiyoruz” dedi.



Türk Egitim-Sen: “Egitimde Siddet Yasasi bir an önce çikarilmali”

Türk Egitim-Sen Samsun 1 Nolu Subesi de Atatürk Aniti önünde basin açiklamasi yapti. Egitimciler adina okunan basin açiklamasinda, egitimde siddetin önlenmesi, etkili ve caydirici tedbirler gelistirilmesi, egitim çalisanlarinin güvenli bir ortamda çalismasinin yasal koruma altina alinmasi amaciyla Türk Egitim-Sen’in hem 2019 hem de 2023 yillarinda iki kez kanun teklifi hazirlayarak, milletvekilleri araciligiyla TBMM’ye ilettigi hatirlatilirken, Egitimde Siddet Yasasi’nin bir an önce çikarilmasi istendi. Bunun yani sira Meclis Arastirma Komisyonu kurulmasi, Türk Ceza Kanunu’nda egitim çalisanlarina yönelik siddetin ayri bir suç tipi olarak düzenlenmesinin de Türk Egitim-Sen’in öncelikli taleplerinden oldugu ifade edildi. Ögretmenlik Meslek Kanunu’nda egitim çalisanlarina yönelik siddet ile ilgili yasal düzenlemenin yer almasi gerektigi belirtilirken, “Egitimde siddetin önlenmesi için yasal düzenlemenin yer almadigi bir Ögretmenlik Meslek Kanunu’nu hiçbir surette kabul etmiyoruz. Üstelik bu da yetmez diyoruz. Milli Egitim Bakanligi mutlaka kamu/özel ayrimi yapmadan egitimde siddete yönelik özel bir politika gelistirmesini istiyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile