Eğitime İki Ayda 8,2 Milyon Liralık Destek

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 2003 yılında başlatılan Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında 2012 başından bu yana hayırseverlerle toplam 8,2 milyon lira değerinde sekiz protokol imzaladıklarını bildirdi.

Daşöz, kampanya kapsamında hayırseverlerin 2003 yılından bu yana da Manisa 'ya bin 315 derslik ve dokuz atölye kazandırdığını, bunların değerininse yaklaşık 140 milyon lira olduğunu söyledi.


Manisa Valiliği'nde düzenlenen törende, Gördes ilçesine üç anaokulu ve 200 öğrenci kapasiteli bir pansiyon yapılması için hayırseverlerle protokol imzalandı. Vali Daşöz, burada yaptığı konuşmada protokollerle birlikte hayırsever Kudret Yücesoy'un Gördes'e bağlı Güneşli beldesine dört derslikli anaokulu, Gördes Yüksekokulu Öğrencilerine ve Okullarına Yardım Derneği'nin ilçe merkezine 200 öğrenci kapasiteli bir pansiyon, Gördese Hizmet Derneği'nin üç derslikli anaokulu, Beğel Köyü Muhtarlığı'nın da bir derslik ve bir dinlenme odasından oluşan anaokulu yaptıracağını bildirdi. İlk defa bir köy muhtarlığıyla protokol imzaladıklarını dile getiren Daşöz, Manisalı hayırseverlerin eğitime büyük önem verdiğini söyledi. İmzalanan dört protokolün toplam değerinin yaklaşık 3 milyon lira olduğunu aktaran Vali Daşöz öğrenciler, diğer vatandaşlar ve devlet adına hayırseverlere teşekkür etti.


Konuşmaların ardından dernek yöneticileri ve hayırseverlerle Manisa Valisi Daşöz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy tarafından protokole imzalar atıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile