Eğitime Nitelik Kazandırma Çalıştayı

Rize Valisi Yazıcı: "Amacımız toplumun eğitim seviyesini yükseltmek ve eğitimin niteliğini artırmaktır"

Rize Valisi Ersin Yazıcı, amaçlarının toplumun eğitim seviyesini yükseltmek ve eğitimin niteliğini artırmak olduğunu söyledi.

Eğitim öğretimin niteliğini artırmak için yapılacak çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla uygulanan, Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) kapsamında Pazar ilçesindeki bir otelde çalıştay düzenlendi.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, çalıştayın Rize'nin eğitim durumu ile ilgili genel değerlendirme ve bu değerlendirme ışığında eğitimde niteliği artırmak adına yol haritası niteliğinde olacağını belirtti.

Eğitimin bir bütün olduğunu ifade eden Yazıcı, "Eğitimin üç önemli ayağı var. Fiziki ortamları bir kenara bırakırsak bunlar öğrenci, öğretmen ve ailedir. Üçünün bir arada olması ile iyi bir koordinasyon sağlayabiliriz. Eğitimde çıtayı yükseltebiliriz. Hizmet etmek için buradayız" diye konuştu.

Yazıcı, proje kapsamında birçok faaliyet yapıldığını ancak bununla yetinilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eğitime çok önem veriyoruz. Amacımız toplumun eğitim seviyesini yükseltmek ve eğitimin niteliğini artırmaktır. Tüm bu çalışmalar neticesinde çok olumlu geri dönüşler aldık. Yapılacak çalışmaların daha kurumsal, daha nitelikli ve daha artmış olması gerekiyor. Temas edemediğimiz öğrenci, veli, sivil toplum kuruluşu kalmayana kadar gayretli şekilde çalışmalıyız. Bu güne kadar gerçekleştirilen tüm faaliyetlerde emeği gecen tüm kurumlara, kuruluşlara, belediyelere, eğitim ile ilgili tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın artarak devamını temenni ediyorum."

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili sunumun yapıldığı çalıştaya, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile diğer ilgililer katıldı.

Çalıştay, komisyonların okul öncesi, temel eğitim, ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim, hayat boyu öğrenme, özel eğitim ve rehberlik konularındaki tartışmalarının ardından tamamlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile