Dört gün sürecek olan Educashow’un bugünkü programı ise oldukça yoğundu. Educashow, Türkiye’nin ilk "Eğitim Yatırımcıları Zirvesi"ne ev sahipliği yaptı. Eğitim Yatırımcıları Zirvesi, sınırlı katılım ve kapalı oturumlar şeklinde gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili müdürlüklerin yanı sıra Türkiye’nin her yerinden özel okul sahipleri ve eğitim yatırımcılarının katıldığı ve ana teması "Özel Okulculuğun Geleceği" olan Zirve’nin alt başlıkları ise şunlardı: "Yerelde ve Globalde Özel Okul Markalarını Oluşturma", "Özel Okulculukta Büyüme Stratejileri: Yatırım Alma, Birleşme ve Satın Alma", "Özel Okul Sektöründe Gayrimenkul Yatırımcıları ve Okul İşletmeleri İçin Yeni Fırsatlar".
’PROF. DR. RALPH TABBERER, DR. MUSTAFA AYDIN, ÜMİT KALKO VE YASİN SARI’ ZİRVE’DE KONUŞTULAR
Eğitim Yatırımcıları Zirvesi’nin Birleşik Krallık’tan gelen konuşmacısı Profesör Ralph Tabberer, özel okulculuğun geleceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu ve yatırımın hangi alanlarda nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bir yol haritası çizdi. Uzun yıllar Birleşik Krallık Okulları Genel Direktörlüğü görevinde bulunan ve 63 bin devlet okulunun kalitesinin artmasını sağladığı için üstün hizmet nişanı ile ödüllendirilen Tabberer, şu anda Birleşik Krallığın ve Ortadoğu’da merkezi bulunan BBD Education’un yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. BBD Education, yatırımcılara, okul zincirlerine, hükümetlere ve yeni okul kuranlara danışmanlık veren uluslararası bir organizasyon. Tabberer ve ekibi 2016 yılı itibariyle Türkiye, Hindistan, Malezya, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Mısır, Lübnan ve Kuveyt’deki yapılara hizmet verecek.
Eğitim Yatırımcıları Zirvesi’nde Bil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Mektebim Okulları Kurucusu ve Eğitim Gelişimcisi Ümit Kalko, Riva Eğitim Danışmanlık Özel Okul Yatırım ve İşletme Danışmanı Yasin Sarı da birer sunum gerçekleştirdi.
4 GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ EĞİTİMLER VERİLECEK
Educashow bünyesinde öğretmenlere, öğretmen adaylarına, eğitim uzmanlarına, eğitim gelişimcilerine dört gün boyunca ücretsiz sertifikalı eğitim programları da verilecek. "AB Projesi Yazma Eğitimi, Fen Eğitiminde Nanoteknolojik Yansımalar (NTSE), Eğitimde Oyun ve Oyunlaştırma, Robotis Kidslab ile Robotik - Kodlama STEM ve Maker Eğitimi (ilkokul, ortaokul, lise), NAO Robot ile STEM ve Otizm Eğitim Uygulaması, ITAO (Intel Teach-Advanced Online), Lego Education ile Kodlama-Robotik ve Stem (ilkokul ve ortaokul bölümleri için ayrı ayrı)." başlıkları altında atölye şeklinde verilen eğitimler 3 Nisan’a kadar devam edecek.
"Çocuklarda Öğrenme Yeteneğinin Gelişimi, Eğitim Bilişim Ağı Eğitimleri, Sanal Gerçeklik ve Eğitimin Geleceği, Gelmiş Geleceğin Eğitimi ve Eğitim Sağlayıcılarının Rolleri, 21. Yüzyılda Geleceğin Meslekleri ve İhtiyaçları" konu başlıkları ise 1-2-3 Nisan tarihli seminer programlarında ele alınacak. Seminer programı katılımcılarına da sertifika verilecek.
SOHBET PROGRAMININ İLK GÜN KONUKLARI UFUK TARHAN VE CEYDA DÜVENCİ
Educashow Sohbet Buluşmaları köşesinde ise Türkiye’nin en değerli konuşmacıları öğretmenlerle buluşmaya başladı.
Sosyal medya gurusu Yaprak Yapsan moderatörlüğünde gerçekleşen 31 Mart Perşembe tarihli oturumda M.Gen Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan ve Oyuncu Ceyda Düvenci vardı. Tarhan ve Düvenci, "Eğitime Gelecek Ol!" başlığı altında eğitimcilerle bir araya geldi. 1 Mart günü gerçekleşecek buluşmanın konukları ise Prof. Dr. Bengi Semerci ve öğretmen Yeşim Nezor. Semerci ve Nezor, "Başarı Nerede?" sorusunu eğitimcilerle birlikte tartışacaklar.
M.Gen Dijital Ajans Başkanı Ufuk Tarhan,Eğitimi gelecek olabilmek için gelecek bilincinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Geleceği doğru ve olması gerektiği gibi algılanması lazım. Gelecek olması için gelecek nasıl olsun düşünmeyi tavsiye ediyorum’’ dedi
Oyuncu Ceyda Düvenci Geleceğe katkı vermek için nasıl bir gelecek isteğimizi hayal edip bunu belirlemenin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:’’ Bunun altını çizerek ekmek isterim ki, bir insanın geleceğini oluşturabilmesi için günün doğru yaşıyor olması gerekiyor. Gerçekten okuyan, dinleyen, araştıran, herhangi bir bilginin peşinden körü körüne gitmeyen, disiplini araştırmadan kabul etmeyen olması gerekiyor. Dayatılan sistemin karşısında durup biraz bakması gerekiyor. Bütün mahalledeki arkadaşları bu okula gidiyor. Bende bu okula gitmek istiyorum diyen için bu gelecek katkısı değil. Dolayısıyla doğru duruşta duran herkesin geleceği katkısı çok anlamlı olacaktır’’
Sosyal medya gurusu Yaprak Yapsan ise, ’’Eğiteme gelecek olabilmek için öncelikle anın kıymetini bilmek gerekiyor. Geleceği tasarlamak için teknolojiden faydalanmak gerekir.Teknoloji alanında dünya bu kadar global trend içerisindeyken, bizim uzak durmamız mümkün değil. Daha çok içinde olmalıyız. İçine düşmek kötü bir eylem, içinde ilerlemek ve tasarlanılan geleceğe giderken de teknolojini bütün nimetlerinden faydalanmamız lazım’’ diye konuştu.
19 BAŞLIK ALTINDA YÜZLERCE YENİ ÜRÜN TANITILACAK
Dört gün sürecek olan Educashow’un özel salonlarında özel gündemli oturumlar düzenlenirken, fuar alanında ise yüzlerce yeni ürünün lansmanı gerçekleştiriliyor.
Lansmanı yapılacak olan 147 ürün 19 başlık altında sınıflandırıldı. İşte o başlıklardan bazıları: Bilgisayar-laptop-tablet-internet uygulamaları, ihtiyaca özel yazılım uygulamaları, robotik uygulamaları, akıllı sistemler, laboratuvar sistemleri ve yenilikleri, 3D yazıcılar, e-learning çözümler, sanal gerçeklik, sağlıklı güvenli kullanışlı bina yapıları, matbaa ve yayıncılık, engelli çözümleri, güvenli araç sistemleri ve taşıma modelleri, personel eğitimi, yeni eğitim teknikleri, danışmanlık, tekstil".
Eğitimin En Yeni Ve Teknolojik Hali Educashow'da
Türkiye’nin en prestijli "eğitim" platformu olan Educashow, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Educashow Okul Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 3 Nisan’a kadar devam edecek.