Egitimin Sigortasi Açiklamasi Ögretmenlerimiz Projesi'nde Yer Alan Köy Okulu Ögretmenleri Bir Araya Geldi

Egitimin Sigortasi: Ögretmenlerimiz Projesi’nde yer alan ve köy okullarinda görev alan ögretmenler, Ankara’da bir araya geldi.

Mesleginin ilk yillarinda köye atanan kadin ögretmenlerin mesleki ve kisisel gelisimlerinin desteklenmesi yoluyla, çalisma hayatina daha iyi bir baslangiç yapmalarinin saglanmasini ve bu amaçla hem ögretmenlerin meslek yasamlarinin kalitesinin gelistirilmesi hem de ögrencileri için bir umut yesertilmesini hedefleyen Egitimin Sigortasi: Ögretmenlerimiz Projesi; Türk Egitim Dernegi tarafindan, Z Zurich Vakfi - Zurich Sigorta destekleri ve Milli Egitim Bakanligi ile Kasim 2018 tarihinde imzalanan is birligi protokolü sonrasinda hayata geçti.

30 bin ögrenciye ve 150 bin aile bireyine ulasilmasi hedefleniyor

Projenin amaci, ögretmenlerin yasadiklari çevresel, fiziksel ve mesleki sorunlarin en aza indirilmesi, bilgilerinin artirilmasi, mesleklerine ve kendilerine olan inanç ve motivasyonlarinin yükseltilmesi olarak belirtildi. 2023 yili sonuna kadar sürdürülecek projede, 1000 kadin ögretmene, 30 bin ögrenciye ve 150 bin aile bireyine ulasilmasi hedefleniyor. Ögretmenler proje süresince; akademik ve sosyal alanlarda destekleniyor. 2019 yilinda 50 kadin köy ögretmeni ile baslayan proje, 2020 yilinda 100 kadin ögretmen, 2021 yilinda 235 ögretmen ve 2022 yilinda 297 ögretmenin de eklenmesiyle 682 kadin ögretmenle devam ediyor.

"Ögretmenlerimize akademik, psikolojik ve sosyal destek programi uyguluyoruz"

Ankara’da bir otelde düzenlenen programda projede yer alan ögretmenler bir araya geldi. Proje hakkinda degerlendirmelerde bulunan Türk Egitim Dernegi Genel Baskani Selçuk Pehlivanoglu, “Projenin amaci köye yeni baslamis egitiminin daha ögretimini bitirmis meslegin basinda olan köy ögretmenlerimize destek vermek istiyoruz. Çünkü unutmayin ki onlarin orada yetistirecegi her evlat her çocuk bu ülkenin gelecegi için bir domino tasi etkisi gösterecektir. Kalkinmamizin ana faktörünü olusturacaktir. Ögretmenlerimize akademik, psikolojik ve sosyal destek programi uyguluyoruz. Niye akademik destek programi uyguluyoruz? Maalesef 21’inci yüzyilin yetkinlikleriyle donatilmalariyla ilgili egitim fakültelerinde yeterli egitimi alamiyorlar. Akademik destek programi ile ögretmenligin daha üst seviyelerine tasimaya çalisiyoruz ögretmenlerimizi” dedi.



"Bugün 700’e yakin kadin köy ögretmenimizle çalisiyoruz"

Kültürel zeka ve sosyal zekanin artik akademik zekanin üstünde oldugunun altini çizen Pehlivanoglu, “Ögretmenlerimizin sosyal yasamlarinda mutlu olmalari, köye gittikleri zaman o yalnizlikla travma yasamamalari için birçok proje yürütüyoruz. Bunun yaninda ise psikolojik destek programi var. Ögretmenlerimizin birçogu kentlerden veya ailelerin yanlarindan köye gidiyorlar. Bazi yoksunluklarla, yokluklarla mücadele etmek zorunda kaliyorlar. Bazi travmalar yasayabiliyorlar. Bu ögretmenlerimize bir de psikolojik destek programi uyguluyoruz. Bu üçünü bir araya getirmedigin yapi içerisinde ögretmeni 4 yil sonra tayin de etseniz onun aile kurmasindan meslegindeki basarisindan mutlu olmasindaki engelleri ortadan kaldiramazsiniz. Bu üçünü olusturulabilecek, mutlu olmasini saglayabilecek ve kendini gelistirebilecek bir proje gelistirmeye çalistik. Bugün 700’e yakin kadin köy ögretmenimizle çalisiyoruz. Birinci asamada 1000 kadin köy ögretmenine MEB ile gelecegiz. Bu üç yil süren bir programdir. Üç yili tamamlayan ögretmenlerimizin yerlerine yenilerini alacagiz. Hedefimiz 1500 köye yeni baslamis kadin köy ögretmene destek olmaktir” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile