Eğitimli Muhtardan Köyüne Yatırım

Eğitimli Muhtardan Köyüne Yatırım

Ödemiş’e bağlı Kemer Yaylasında kestane ve ceviz ağaçları arasında bulunan Yılanlı köyündeki alabalık çiftliği, yıllık 100 bin alabalık üretimiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İşletme sahibi Sami Girgin, “Ödemiş’te alternatif yemek listesine eklenebilecek kapasiteye de ulaşan Yılanlı Alabalık tesislerinde ağız tadı ile balık yemek de mümkün” dedi.

Aynı zamanda köy muhtarı olan Sami Girgin, Ege Bölgesi’nin alabalık ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını söyledi. Birgi’nin Bozdağlar’a doğru tırmanan 1300 rakımlı zirvesinde bulunan Yılanlı Köyü’nün girişinde 8 yıldan beri alabalık yetiştiriciliği yaptığını belirten Sami Girgin, tesislerde üretilen balık sayısının yılda 100 bine ulaştığını söyledi. Girgin, balık yetiştirme konusunda eğitim aldığını da belirterek şunları söyledi: “Su ürünleri bölümünü bitirdikten sonra ülkemizin bazı bölgelerinde çalışmamın sonrasında köyüme böyle bir çiftlik kurma isteğiyle dönüş yaptım. 2005 yılında burada alabalık üretimine başladım. Burası gördüğünüz gibi yayla ve doğa harikası kestane ağaçlarından oluşmuş yeşillikler içinde. Köyümüz M.Ö. 1200 yılından bu yana ayakta kalan Yılanlı Kalesi’nin alt kısmında muazzam bir yer. Üretime başladığımdan bu yana bugün geldiğimiz noktada 100 bin alabalık üretiyoruz. Ödemiş ve bölgesinde doğa aşığı ve sevdalılarını buraya bekliyoruz. İzmir, Manisa, Salihli ve Ödemiş çevresinden gelen vatandaşlarımızı ağırlayarak onlara taze balık ziyafeti çektirmeye çalışıyoruz.” Girgin üretimle ilgili olarak şunları ekledi: “11’inci ayda kuluçkaya alıyoruz. Yavru dönemi 5 ay kadar sürüyor. Sonra yetiştirme dönemi başlıyor. 100 bin ürettiğimiz alabalığın 70 binini Ege Bölgesi’ndeki alabalık tesislerini pazarlıyoruz. Geri kalan 30 binini çiftliğimizin içinde bulunan tesiste gelen misafir ve müşterilerimizle paylaşıyoruz. Burada isterseniz kendin pişir kendin pişir kendin ye, isterseniz tavada, fırında, ızgarada, alüminyum folyoda pişirerek hizmet veriyoruz. Buraya gelen her müşterimiz geri gitmek istemiyor. Kışın da kışlık mekanımız açık. Kar yağışının altında alabalık keyfi doyumsuz bir lezzet diyoruz” dedi. Tesisleri ve balığın tadını merak edenlere, yüksek bir araçla Kemer yaylasına doğru yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Köy girişinden tesislere kadar olan bölüm hariç yol tamamen asfalt.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile