Ehliyet Sinavinda Yeni Düzenlemeler Getirildi

Ehliyet Sinavinda Yeni Düzenlemeler Getirildi

Sürücü kurslari ve ehliyet sinaviyla ilgili degisen yönetmelik Resmi Gazetede yayimlandi.

2024 yili Temmuz ayinda yürürlüge giren düzenleme ile birlikte kurs kayitlarindan sinav sürelerine kadar birçok konuda degisiklik yapildi. Milli Egitim Bakanliginca hazirlanan yönetmelikte direksiyon egitimi ders sinavlari, milli egitim müdürlüklerinin belirledigi ve mevzuata göre onay alinmis 2 farkli güzergahta yapilacak. Ehliyet alacaklarin yeni düzenleme ile dikkat etmesi gereken hususlari belirten Trafik Egitmeni Zakir Çelepkolu, paralel parkta oval bir sekilde paralel park asamasinin yapilacagini belirtti.

Çelepkolu; ‘’Sinav süresi 35 dakikayken artik 40 dakika olarak uygulanacak. Daha önce sabit bir güzergahimiz varken sinav güzergahi artik iki güzergah olacak ve sinav sabahi görevli komisyonlar kura çekerek sürücü adayimiza göre kura neticesinde ki bir güzergahta sinava tabi tutacak. Geri parkta daha önce bir hamle ile içeri giris ve araci park etmek, iki hamleyle düzeltme varken, yapilan degisiklik ile bir hamle daha uzatiliyor yani bir hamle daha fazladan yapma sansi taninacak’’ dedi.

Yeni düzenleme ile U dönüsünün yapilacagini belirten Çelepkolu; ‘’Sinav güzergahlarinda müsait bir yerde U dönüsü noktasi belirlenecek ve adaylar oradan U dönüsü saglayacaklardir. En önemli nokta ise özellikle bizim bölgemizde diger ileride de bizim karsilastigimiz joker sorunu var. Joker sorunu nedir? Bir ögrencinin yerine baskasinin sinava girmesidir. Artik sürücü kursuna gelip kayit olan kisi müracaat formunu kendisi doldurduktan sonra canli ortamda sürücü kursu tarafindan fotografi çekilip Milli Egitim Bakanligi Bilisim Sistemleri olan MEBBISE fotografini aktaracagiz. Bunun yaninda bir de biyometrik fotografini da sisteme aktaracagiz. Böylelikle bakanlik bunun önüne bir nebze olsun geçmis olacak. Yine engellilere yönelik bazi çalismalar olacak. Engeli vatandasimiz kendi aldigi araca uygun tertibat saglanirsa belki de kendi araciyla sinava girebilecek’’ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile