EİB'den Moda Tasarım Yarışması

Bu yıl 11'incisi düzenlenecek yarışmanın ana teması, "Varoluş" olarak belirlendi

İZMİR - Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenecek "EİB Moda Tasarım Yarışması"nın ana temasının, "Varoluş" olarak belirlendiği bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, açıklamasında, sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amacıyla düzenlenen yarışmanın, alanında en çok bilinen ve takviminin açıklanması sabırsızlıkla beklenen bir organizasyon haline geldiğini belirtti.

Sertbaş, dünya moda trendlerinden yola çıkarak teması belirlenen ve bu yıl "Varoluş" olması kararlaştırılan yarışmayla ilgili şunları kaydetti:

"Varoluş, tarihten bile eski, en zor bulmacadır. Tasarımın varoluş biçimi, nasıl doğru renkleri doğru çizgilerle bir araya getirip hayata geçirmekte saklıysa, beklediğimiz tasarımlar da bir o kadar varoluşa uygun olmalı. Genç tasarımcıların, insanlığın varoluşundan bu yana geçen binlerce yılın üzerini örttüğü varoluş anlarını yeni yorumlarla, modaya yeni bir soluk getirecek değerlerle günümüze taşımalarını bekliyoruz."

Yarışmaya katılacaklar, "Varoluş" temasıyla oluşturacakları "2016-2017 Sonbahar Kış Kadın ve Erkek Hazır Giyim" koleksiyonlarını, EİB'e 25 Aralık'a kadar teslim edebilecek.

Ön jürinin yapacağı ilk değerlendirme sonrasında 20 tasarımcıdan finale kalacak 10'u, mülakatların ardından belirlenecek.

İlk 10 tasarımcının eserleri, nisan ayında "Final Gecesi Defilesi"nde Türkiye'nin ünlü mankenlerince sergilenecek.

Yarışmanın birincisi 15 bin, ikincisi 10 bin, üçüncüsü ise 5 bin lira para ödülünün yanı sıra Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığınca onaylanması halinde, yurt dışına eğitim olanağı kazanabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile