Kumru ilçesinde yasayan ve 30 yil boyunca insaatlarda çalistiktan sonra kendisine agaç atölyesi kuran Derebasi, sonrasinda ek kazanç saglayacak bir sektöre yönelmek istedi. Organik yumurta üretimi yapmaya karar veren Derebasi, evinin yakinina kurdugu tesiste ilk olarak bin 400 tavuk beslemeye basladi.
Suan mevcut tavuklarindan günde binden fazla yumurta elde eden Derebasi, destek alabilirse tavuk sayisini 5 bine tamamlamayi hedefliyor.
Organik yumurta üretimine ek gelir kapisi olarak basladigini ancak hibe destegi alabilirse çiftligini büyütüp, tavuk sayisini 5 bine tamamlamayi hedefledigini aktaran Abdullah Derebasi, “30 yil insaat sektöründe çalistiktan sonra agaç atölyesi kurdum. Sonrasinda bana bir ek gelir lazim oldugunu düsündüm. Ek gelir olarak tavuk yetistiriciligine karar verdim. Suan bin 400 tavugum var ve hedefim 5 bin tavuk yapmak. Topladigimiz yumurtalari Ordu Yumurtacilar Birligi’ne teslim ediyoruz. Suan kendi imkanlarimla basladim. Suan bin 400 tavuktan bin 50 adet yumurta aliyorum. Eger devletimizden destek alabilirsem alani büyütüp, 5 bin tavuk yapmayi hedefliyorum. Suan aylik yaklasik 30 bine yakin yumurta aliyoruz, hedefim bu sayiyi arttirmak” dedi.
Ek Gelir Getirsin Diye Basladi, Aylik Yaklasik 30 Bin Organik Yumurta Üretiyor
Ordu’nun Kumru ilçesinde ek gelir olarak organik yumurta üretimine baslayan Abdullah Derebasi, suan bin 400 olan tavuk sayisini 5 bine çikartmayi hedefliyor.