Ekinözü'nde 'Sosyal Market' Kapilarini Iyilige Açti

Ekinözü'nde 'Sosyal Market' Kapilarini Iyilige Açti

Kahramanmaras’in Ekinözü ilçesinde hayata geçirilen ‘Sosyal Market’ projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaslarin çocuklari basta olmak üzere 6 bin kisiye ücretsiz kiyafet yardiminda bulunulacak.

Ekinözü Kaymakami Muhammed Huzeyfe Onur, devlet ve vatandas arasinda gönül köprüsü kurulduguna vurgu yaparken, Ekinözü Belediye Baskani Bilal Eker de, Sosyal Market’le yaklasik 2 bin ihtiyaç sahibi aileye ulasmayi hedeflediklerini söyledi.



Ekinözü Kaymakamligi ile Ekinözü Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaslarin giyim ihtiyaçlarini karsilayacak ‘Sosyal Market’ projesini hayata geçirdi. Sosyal Market’e, ülkemizin taninmis bir markasindan çocuklar basta olmak üzere 6 bin kisi için her yas grubuna uygun kiyafet temin edildi. Kiyafetler, yas gruplarina göre ayri ayri raflara yerlestirildi. Ekinözü Hükümet Konagi’nin giris katindaki Sosyal Market, gerekli hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan kapilarini vatandaslara açti. Kredi karti ve paranin geçmedigi markete gelen ihtiyaç sahibi vatandaslar, tüm çocuklari için gerekli olan kiyafetleri kendileri seçerek alabiliyor. Markete gelme imkani olmayan vatandaslar için de belediye ekipleri, muhtarlar ve SYDV görevlilerince yapilan çalisma sonucunda kiyafetler özenle paketlenip evlere kadar götürülüyor.

Sosyal Market Projesi ile ilgili olarak degerlendirmelerde bulunan Ekinözü Kaymakami Muhammed Huzeyfe Onur, 12 bin nüfuslu ilçenin yarisina hitap edecek önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Sosyal Market’teki tüm ürünlerin; kullanilmamis olduguna dikkati çeken Kaymakam Onur, “Ekinözü Belediyesi ile birlikte hayata geçirdigimiz Sosyal Market’in açilisini gerçeklestirdik. Oldukça kapsamli bir proje oldugunu düsünüyorum. Buradaki kiyafetler, 6 bin kisinin ihtiyacini karsilayacak sayida. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz basta olmak üzere ilçe genelinde her kalbe dokunacak bir çalismanin startini verdik” dedi.

‘Insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisi ile hareket ettiklerinin altini çizen Kaymakam Onur, “Tüm bu yardimlari yaparken sosyal dayanismayi tesis etmek istedik. Sosyal Market’e gelen çocuklarimizin yüzlerinde ve gözlerinde olusan tebessüme taniklik ettigimizde ne kadar dogru bir is yaptigimizi anliyoruz. Biz burada, kiyafet yardimindan ziyade gönül köprüsü kuruyoruz. Dezavantajli vatandaslarimiz, kendileri markete gelerek alisverislerini yapabiliyor. Çocuklarinin neye ihtiyaci varsa aldiktan sonra evlerine dönebiliyor. Sosyal devletin bir geregi olarak toplumumuzda geçisten günümüze var olan yardimlasma gelenegini, modern bir anlayisla hayata geçirmis bulunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Ekinözü Belediye Baskani Bilal Eker de, rutin belediyecilik hizmetlerine ek olarak sosyal belediyecilik alaninda da bir dizi çalisma yürüttüklerini dile getirdi.

Ekinözü Kaymakamligi ile birlikte açtiklari Sosyal Market’in de bu anlayisin en önemli eseri oldugunu anlatan Baskan Eker, “Sosyal yardimi kent yönetiminin asli vazifesinden biri olarak görüyoruz. Bu vazifeyi en etkili biçimde yerine getirebilmek için ortaya koydugumuz eylem plani dogrultusunda Sosyal Market’imizi açtik. Toplamda 6 bin kisinin yararlanacagi bir marketimiz var. Bu marketin en önemli özelligi de veren elin alan eli görmemis olmamasi. Buraya gelenler kendi begenisine, zevkine göre alisveris yapabiliyor. Gelemeyecek durumda olan vatandaslarimiz da çocuklarinin yas gruplarini ve ihtiyaçlarini belediyemize ya da mahalle muhtarlarimiza iletebiliyorlar. Marketten alinan ürünler, özenle paketlendikten sonra vatandaslarimizin evlerine kadar teslim ediliyor” seklinde konustu.

Pandemi nedeniyle toplumsal dayanismanin öneminin daha da arttigina deginen Baskan Eker, “Sosyal yardimlasma açisindan örnek olacak bir hizmeti hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Ekinözü Kaymakamligimizla birlikte halkimizin ihtiyaç duydugu dost elini her zaman omzunda hissetmesini amaçliyoruz. Dost elimizi gücümüz nispetinde insanlarimizin omzunda tutmaya devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile