Ekonomik Durumu Iyi Olmayanlarin Kapisi Hayir Çarsisi

Ekonomik Durumu Iyi Olmayanlarin Kapisi Hayir Çarsisi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, bir yil önce açilisi yapilarak hizmet vermeye baslayan Vahap Küçük Hayir Çarsisi’ndan 70 bin civarinda ihtiyaç sahibi vatandasin faydalandigini söyledi.

Malatya Büyüksehir Belediye’sinin bir yil önce açtigi ve Is Insani Merhum Vahap Küçük adini verdigi Hayir Çarsisi 2021 yili içerisinde toplam 15 bin 843 haneye hizmet verdi.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Vahap Küçük Hayir Çarsisi’ndan 70 bin civarinda ihtiyaç sahibi vatandasin faydalandigini söyledi.

Gürkan, “Tüm Türkiye’de yapmis oldugu hayirsever çalismalarla her kesimden insanin takdirini toplayan Malatyali hayirsever is adami rahmetli Vahap Küçük’ün adina yakisir bir sekilde hizmete açtigimiz Hayir Çarsisi’nda 70 bin vatandasimizin ihtiyaçlarini karsiladik. Malatya’daki dar gelirli ve yoksul kimselerin ihtiyaçlarinin karsilandigi Kernek Külliyesi’ndeki Vahap Küçük Hayir Çarsisi’nda 2021 yili içerisinde toplam 15 bin 843 hane ve bu hanelerde yasayan yaklasik 70 bin ihtiyaç sahibi vatandasimiza yardim gerçeklestirdik. Yapilan bu yardimlari Vahap Küçük Hayir Çarsisi’nda vatandaslarimizla bulusturuyoruz. 900 metre karelik alan ve personellerimizle Hayir Çarsisi’nda hizmet veriliyor. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza hayirseverlerimiz tarafindan yapilan bagislar ve Büyüksehir Belediyemizin katkilariyla alinan ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulasimi saglaniyor. Tabi burada bu hayirlara vesile olan hayirseverlerden de Allah razi olsun diyorum. Ihtiyaç sahibi insanlarimizin onuruna, gururuna dokunmadan ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri bir format içerisinde alisverislerini yapiyorlar. Hayir Çarsimiz puan usulü ile çalisiyor. Puan yüklenen karti ile gelen vatandasimiz alisverislerini rahat bir sekilde yapiyor. Hayir Çarsisi memleketimizde yasayan ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin ihtiyacini gideriyor. Önemli olan bu sikintili süreçte ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarini temin etmeleridir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile