Ekonominin Nabzı, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Atacak

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi büyük ilgi görmüştü.

İki gerçekleşmesine rağmen büyük yankı uyandıran etkinliğin bu yıl ikincisi 29-30 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenecek.
Çok prestijli bir program olarak Bursa’nın tarihine geçen Uludağ Ekonomi Zirvesi için yeni bir heyecan başlıyor. Bursa Valiliği ve Capital Dergisi ortaklığında gerçekleştirilecek olan programda ekonomiden bankacılığa, paradan üretime kadar bir çok konuda işin uzmanları tarafından bilgiler verilecek.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uludağ Ekonomi Zirvesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Geçen yıl düzenledikleri programın yalnızca 2012 yılı ile sınırlı değil, Bursa için süreklilik arz eden bir program olmasını istediklerini anlatan Vali Şahabettin Harput, “Sayın Başbakanımızın da defalarca söylediği; ‘Bursa için, Uludağ için neden bir Davos olmasın’ sözünü inşallah bu çalışmalarla biz gelecekte Uludağ’ı bir Davos halinde hem ekonomi programları, hem turizm ve kış programları ile o seviyeye taşımak bizim hedefimizdir.” dedi.

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ 29-30 MART’TA
Programın 2013 yılında daha güçlü bir şekilde yapılmasıyla alakalı hazırlıklarının son aşamaya geldiğini aktaran Vali Harput, şunları söyledi: “Yine Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’ın onur konuğu olarak katılacağı ekonomimizin hem bugünü hem yarını ile alakalı çok önemli değerlendirmeler yapacağı bu program 29-30 Mart 2013 tarihinde Bursa Uludağ’da yapılacak.” Vali Şahabettin Harput, zirveye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılma ihtimalinin bulunduğunu aktardı.

Vali Şahabettin Harput, Uludağ Ekonomi Zirvesine ayrıca; Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi, Coca Cola’dan Muhtar Kent, Western Union’dan Hikmet Ersek Türkiye’den katılacak. Ayrıca Dünya çapında New York Üniversitesinde Ekonomist Nouriel Roubini yer alacak. İş dünyasından ise Mustafa Koç, Ahmet Zorlu, Bülent Eczacıbaşı, Arzuhan Yalçındağ, Ferit Şahenk, TÜSİAD’ın yeni başkanı Muharrem Yılmaz, Çalık Holdingin Başkanı Ahmet Çalık gibi alanında uzmanlar katılacağını söyledi.

Koç grubundan Turgay Durak, Sabancı grubundan Zafer Kurtul, Ülker grubundan Ali Ülker, Serpil Timuray, Ali Sabancı, Murat Özyeğin, Hamdi Akın, Mıchael Pıeper, Ethem Sancak ve Rıza Nur Meral gibi isimlerin de katılması bekleniyor. Zirvede ayrıca sınır ötesi perakendeciler adı ile LC Waikiki’den Vahap Küçük, Ramsey’den Hüseyin Doğan, Mudo’dan Mustafa Taviloğlu, Boyner’den Cem Boyner, Torunlardan Aziz Torun yer alacak. Bankacılık sektöründe ise Pınar Abay, Hakan Binbaşgil, Temel Güzeloğlu, Anan Samir ve Varol Civil gibi isimler yer alacak. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Bursa için bir tarih olduğunun altını çizen Vali Şahabettin Harput, "Bursa Valiliği Capital Dergisi ile beraber yürütüyor bu program Bursa’nın adının dünya ölçeğinde Uludağ olarak da ciddi manada prestijli bir isimle anılmasında çok ciddi bir katkı sağlayacaktır." şeklinde konuşmasını tamamladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile