Ekonomistler Ekonomik Tablodan Umutlu

6. EuroFinance toplantısında bir araya gelen ünlü ekonomistler, kısa vadede Türk ekonomisini dar boğaza sürükleyecek bir risk faktörü olmadığını belirtti.

  Bu yıl 6 ' ncısı düzenlenen EuroFinance toplantısı , Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Cevdet Akçay , HSBC Gelişmekte Olan Avrupa ve Güney Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti Murat Ülgen ve Turkcell İletişim Hizmetleri A . Ş . Hazine Bölüm Başkanı Murat Erden ' in katılımıyla gerçekleşti . Toplantıda bir araya gelen ekonomistler , Türkiye ' de kamu maliyetinin önem kazandığına dikkat çekerek , kamu alanında yapısal düzenlemelerin tamamlanması durumunda Türkiye ' nin BRIC Ülkeleri ' nin ekonomik seviyesine gelebileceğini
belirtti . Siyasal yapılanmada kısa dönemde sorun beklemedikleri konusunda hem fikir olan ekonomistler , kısa vadede Türk ekonomisini dar boğaza sürükleyecek bir risk faktörü olmadığının da altını çizdiler .
Türkiye ' nin makroekonomik konumunu gözler önüne serecek bir platform yaratmayı amaçlayan konferansın açılışında konuşan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen , kriz , değişen koşullar ve olgunlaşan ülke ekonomisi gibi konulara yönelik yaptığı değerlendirmelerin ardından finans piyasalarında global ölçekte yaşanan durgunluktan Türkiye ' nin de önemli ölçüde etkilendiğini ancak hızlı bir şekilde toparlanmayı başardığına dikkat çekti . Egemen ayrıca son açıklanan veriler ışığında Türkiye ' nin
yeniden bir büyüme sürecine girdiğini ve giderek olgunlaşan ekonomik ortamın ülkeye birçok sektörde potansiyelini hayata geçirebilmesi için yeni fırsatlar sunacağını sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile