Akbank'ın 2010 yılı ilk altı ayına ait finansal sonuçları açıklandı. Bankanın genel müdürü Ziya Akkurt, Türk ekonomisinin yaşanan son krizden başarıyla çıktığına işaret ederek, "Türk ekonomisi iyileşme sürecinde de güçlü büyüme performansı sergileyerek pek çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkenin arasında öne çıktı. Geldiğimiz bu noktada Türk ekonomisinin ve reel sektörünün daha büyük atılımlar hedeflediğini görüyoruz. Reel sektörümüz faaliyetlerini ve yatırımlarını büyütmek istiyor. Ekonomimizin potansiyeli vites büyütmenin gerekliliğine işaret ediyor." ifadelerini kullandı.
Yılın ilk yarı sonuçlarıyla ilgili bilgiler veren Akkurt, bu dönemde konsolide net karlarının 1 milyar 808 milyon TL'ye yükseldiğini aktardı. İlk altı ayda 2 milyar 282 milyon TL brüt kâr elde ettiklerini belirtirken, şunları söyledi:
"Akbank bu dönemde brüt kârı üzerinden 474 milyon TL vergi karşılığı ayırdı. Ayrılan vergi karşılığı sonrası ilk yarıdaki konsolide net kâr 1 milyar 808 milyon TL oldu. Buna göre geçen yılın aynı döneminde konsolide net karı 1 milyar 309 milyon TL olan Akbank'ın ilk yarı yıl karı yüzde 38 artış gösterdi."



















