Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan eski Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Ekrem Yeter'in yargılanmasına başlandı.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yeter ve avukatları katıldı.
Yeter, savunmasında, suçlamayı kabul etmedi. Hiçbir terör örgütünün yanında yer almadığını ileri süren Yeter, "Bu yapıyla bağım, irtibatım olmadı. Çevremde bu yapıyla irtibatlı insanlar vardı. Onların da vatana millete faydalı işler yaptığını düşünüyordum. Bana sosyal çevremde hiç kimse 'FETÖ'cü' diyemez." ifadelerini kullandı.
Gizli tanık "LAGOS"un hakkındaki beyanı sorulan Yeter, "İlk etapta kim olduğunu anlayamadım ama daha sonra bir radyoloji uzmanı olduğunu anladım. Kendisiyle hekim ilişkisi içerisinde, hastalar konusunda konuşmamız olurdu. Bir doktor arkadaşımın selamını getirerek benim de cemaatçi olduğumu düşündüğünü belirtmiş. Bu kişiyle hastane dışında görüşmemiz kesinlikle olmadı." yanıtını verdi.
Yeter, hakkındaki tanık ifadeleri konusunda ise şu savunmayı yaptı:
"Bülent Çanakçı'nın ifadelerinde bana yönelik bir bilgi ya da beyan yok.Fahrettin Baskın da üye olduğumuz sağlık derneğinden dolayı ismimi vermiştir. KHK'lardan önce kapattığımız derneği, sağlıkta dönüşüm projelerine katkıda bulunmak için kurmuştuk. Dönemin Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, milletvekilleri ve bürokratlardan teşekkür aldık."
Bank Asyada 2013'den beri hesabı olduğunu belirten Yeter, buraya talimatla para yatırmadığını savundu. Yeter, "Hayatın olağan akışı içerisinde birikimlerimi faizsiz bankacılık yapıldığı için bu bankaya yatırdım. TMSF devrinden sonra da hesabımda para vardı." diye konuştu.
- İhraç edilen savcı tanık olarak dinlendi
Duruşmada, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen savcı Bayram Bozkurt'un, tutuklu bulunduğu cezaevinden telekonferans sistemiyle beyanı alındı.
Yeter ile Konya'da tanıştığını kaydeden Bozkurt, "Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra 2 yıl FETÖ'nün 'mahrem sınıf' biriminde yer aldım. Ekrem Bey ile savcılık sınavına hazırlanırken referans olmasını istediğimde tanıştım." ifadelerini kullandı.
Bozkurt, Ankara'ya taşındıktan sonra ara sıra Yeter ile görüştüklerini dile getirerek, "17-25 Aralık sonrası Uluslararası Sağlık Federasyonunda görüştüğümüzde Sayın Cumhurbaşkanımız aleyhine ifadeleri oldu." dedi.
Yeter'in avukatı Yakup Erikel'in "Madem mahrem yapılanma içerisinde yer alıyordunuz, neden referansa ihtiyaç duydunuz?" sorusunu Bozkurt, "Ekrem Bey'in kayınpederi iktidara yakın olduğu için kendisinden referans olmasını istedim." şeklinde yanıtladı.
Ekrem Yeter de beyanlara katılmadığını ifade ederek, "Yapım ve karakterim itibarıyla kimseye hakarette bulunmadım. Cumhurbaşkanı, devletimizin başıdır. Kendisine hiçbir yerde hakaret etmedim, bunun altını çizmek istiyorum. Hükümetimizin desteklediği Sağlık-Sen'e üye oldum ve çevremdeki doktorları da üyelik için teşvik ettim. Örgüt üyesi olsam, örgütün sendikasına üye olurdum." şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, Yeter'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
- İddianame
Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Yeter, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Yeter'in evindeki aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ve CD'lerin ele geçirildiği, Bank Asyada hesabının bulunduğu ve Gülen'in talimatının ardından hesabında 40 bin 993 liralık artış bulunduğu belirtilen iddianamede, Yeter'in FETÖ'nün tepe yönetiminde yer alan Cemil Koca, Tuncay Delibaş, Hüseyin Kara, Şerif Ali Tekalan, Süleyman Uysal, Hamdi Akın İpek, Bahattin Karataş ile 766 görüşmesinin tespit edildiğine yer veriliyor.
Ekrem Yeter'in Yargılanmasına Başlandı
FETÖ'ye olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan eski Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Ekrem Yeter'in yargılanmasına başlandı Mahkeme, Yeter'in duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.