‘el Ele Vererek Engelleri Birlikte Aşmak Zorundayız’

‘el Ele Vererek Engelleri Birlikte Aşmak Zorundayız’

Gaziantep Pınar Aile, Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Pınar-Der) Yönetim Kurulu Üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.


Gaziantep Pınar Aile, Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Pınar-Der) Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından yayımlanan yazılı mesajda şu ifadelere yer verildi:
“İnsanlığın en önemli görevlerinden birisi, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmaktır. Engellilere engelsiz bir yaşam sunmak, toplumsal bir görevdir. Ülkemizde ve dünyada insanlığın en önemli ödevlerinden birisi engelli insanlarımıza engelsiz yaşam sunmaktır. Onların yaşama motive edilmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve kent planlamaların olduğu gibi her türlü tesis ve yapılanmada engelli vatandaşların varlığının ve bu alanlardaki yaşama hakkının unutulmaması gerekmektedir.

Eğitimde ve iş alanlarında fırsat eşitliği sunulması ve engelli kardeşlerimizin düşüncelerinin iş yaşamına katma değer sağlayacağının unutulmaması gerekir. Bilinçli anne, bilinçli aile sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde toplumsal kuralların olmazsa olmazlarındandır. Bizler PINAR-DER olarak özellikle anne ve çocuklarımızın sağlığı ve eğitimiyle yakından ilgilenmekte, bu toplumun mimarları olan annelerimizin sağlıklı çocuklara kavuşabilmesi için elimizden gelenleri yapmaktayız. Engellerin vücutlarda değil zihinlerde olduğunu kabul eden bizler bütün insanların birer engelli adayı olduğu gerçeğini de hatırlatarak engelli vatandaşlarımıza daha fazla destek verilmesini ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı yatırım ve yaptırımların yerine getirilmesini diliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile