El-Halil'deki Harem-I Ibrahim Camisi'nde Mevlid Kandili Idrak Edildi

Isgal altindaki Bati Seria'nin El Halil kentinde bulunan Harem-i Ibrahim Camisi'nde binlerce kisi Israil'in siki önlemleri altinda Hazreti Muhammed'in dünyaya geldigi gün olarak idrak edilen Mevlit Kandili dolayisiyla bir araya geldi.

Filistin Vakiflar ve Din Isleri Idaresi tarafindan düzenlenen programda, vaazlar verildi, dualar edildi ve ilahiler okundu.

Ayrica izci gruplari, kentin merkezindeki Ibn Rüsd Meydani'ndan baslayarak, Eski Sehir bölgesindeki çarsilardan camiye kadar yürüyüs yapti.

El-Halil’in Eski Sehir bölgesi Mevlit Kandili dolayisiyla balonlar, bayraklar ve isiklarla süslendi.

Harem-i Ibrahim Camisi Müdürü Hifzi Ebu Senine, AA muhabirine yaptigi açiklamada, caminin tamamen Mevlit Kandilini kutlayanlar için açildigini söyledi.

Ebu Senine, "isgal makamlarinin her zamanki gibi, ziyaretçilerin kimliklerinin incelenmesi gibi kisitlamalari sikilastirarak Filistin halkini rahatsiz ettigini" belirtti.

Müslümanlara göre Harem-i Ibrahim Camisi, Mekke'deki Mescid-i Haram, Medine'deki Mescid-i Nebevi ve Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

Caminin altinda yer alan Hazreti Ibrahim ve esi Hazreti Sare'nin kabirlerinin yani sira Hazreti Ishak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve eslerinin mezarlarinin bulunduguna inanilan magara, Israil tarafindan "Ata Babalar (Machpelah)" olarak isimlendiriliyor. Harem-i Ibrahim, bu nedenle sik sik fanatik Yahudilerin baskinlarina ugruyor.

Hazreti Ishak ve esinin bulundugu kabirler, Müslümanlara ayrilan kisimda kalirken digerleri ise Yahudilere ayrilan ve sinagoga çevrilen bölümlerde birakilmis durumda.

Harem-i Ibrahim Camisi, Baruch Goldstein adli fanatik bir Yahudi'nin 25 Subat 1994'te 29 Müslümani öldürdügü katliamin ardindan kapatilmis ve yeniden açildiginda çogu Yahudilere tahsis edilecek sekilde ikiye bölünmüstü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile