Elazig Basin Müzesi, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nde Hizmete Girdi

Elazig Basin Müzesi, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nde Hizmete Girdi

Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari’nin, ‘Müzeler Sehri Elazig Projesi’ çerçevesinde hayat geçirdigi Elazig Basin Müzesinin açilisi, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nde gerçeklestirildi.

Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, 11 ana baslikta açikladigi 100 projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1800’lü yillarda insa edilen Sagir Müftü Konagi, Basin Müzesine dönüstürüldü. Harput mimarisine uygun olarak dizayn edilen Elazig Basin Müzesi, sehrin kültür ve turizm yasamina kazandirildi. Basin tarihine isik tutan ve basin tarihinin hafizasinin canlandirildigi müzede, baski kaliplarindan matbaaya, haberlesme araçlarindan gazete ve dergilere kadar birçok basin yayin materyali yer aldi. Müzenin açilisi, günün anlam ve önemine binaen 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününde yapildi. Açilis törenine Vali Ömer Toraman, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam, AK Parti Elazig Milletvekili Metin Bulut, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, kurum müdürleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ile vatandaslar katildi.



’’Sehrimize deger katacak projelerimizi bir bir hayata geçirdik’’

Kadim medeniyeti ile ilim ve irfan merkezi Harput’a çok yakisan Basin Müzesinin açilisini yaptiklarini belirten Belediye Baskani Sahin Serifogullari, ’’Elazig’in özlemi olan bu çok kiymetli projeyi hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Ayni zamanda bu projeyi 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününde hayata geçirmemizde ayri bir mutluluk vesilesi. Bu vesile ile tüm basin mensuplarimizin çalisan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Bizler göreve geldigimiz ilk günden itibaren ilimiz adina kurmus oldugumu hayallerimizi sehrimize deger katacak projelerimizi bir bir hayata geçirdik. Sizlere söz vermis oldugumu 11 ana basliktaki 100 projemizin büyük bir kismini tamamladik. Kalan kisimlarla alakali da çalismalarimiz devam ediyoruz. Bizim tek bir amacimiz var. Bu sehri daha müreffeh ve yasanabilir bir sehir haline getirebilmektir. Yapmis oldugumuz tüm çalismalarla sehrimize deger katmak istiyoruz. Bu anlamda göreve geldigimiz ilk günden itibaren ekibimizle birlikte gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalisiyoruz” dedi.



’’Basin mensuplarimizla kol kola bu sehre deger katmak için çalisiyoruz’’

Göreve geldigi günden itibaren basin camiasinin yaninda olmaya gayret ettiklerini aktaran Baskan Serifogullari, ’’FHGC Baskani Semih Erdem, bizleri ziyaret ettiginde ilimize bir Basin Müzesi yapilmasi gerekiyor dediginde biz hiç tereddüt etmeden 100 projemiz arasinda Basin Müzemizin oldugunu, çok kisa süre içerisinde yapacagimizi ifade ettik. Ilk günden itibaren basin mensuplarimizla el ele, kol kola bu sehre deger katmak için çalisiyoruz. Bizleri yeri geldiginde elestiri ve fikirleri ile yön gösterme noktasinda çok büyük katkilari olan basin mensuplarina cani gönülden sükranlarimi arz ediyorum. Göreve geldigimiz günden itibaren atmis oldugumuz her adimda sehrimizin gelecegini düsünüyoruz’’ diye konustu.

Gelecek nesillere daha güzel bir sehir birakabilmek için gayret ettiklerini vurgulayan Baskan Serifogullari, ’’Bu anlamda sehrimize 2 kent meydani ve 2 yeralti otoparki projesini kazandirdik. Cumhuriyet Meydanini bitirdik ve hizmete sunduk. 940 araçlik yeralti otoparkini da geçen hafta itibari ile hemserilerimizin hizmetine sunduk. 15 Temmuz Demokrasi Meydanimizin çalismalarini bitirdik 240 araçlik yeralti otoparki da bitmek üzeredir. Mini Terminalimizi hizmete sunduk, Sehirlerarasi Otobüs Terminalimizi sehrimize yakisir bir kimlikle insa ediyoruz. Kapali Çarsimizin restorasyonunu tamamladik. Bakircilar Sokagimizin sokak sagliklastirma ve cephe iyilestirme çalismalarini bitirdik. Saray Cami ve Belediye Çarsisi Meydaninda çalismalari son süratle devam ediyor. Bununla birlikte birçok projeyi alt yapidan üst yapiya, kültürden sanata ve spora dair her türlü çalismamizi bundan sonraki süreçte de azimle sürdürecegiz” seklinde konustu.

Harput’ta yapmis olduklari çalismalara bir yenisini daha eklediklerini dile getiren Serifogullari, “Ahmet Bey Camisinin restorasyonunu tamamladik ve hizmete açtik. Bu cuma namazini hep beraber bu camide kilacagiz. 5 konagi restore ederek belediye konuk evi olarak hemserilerimizin hizmetine sunduk. Balak Gazi Parki ve Cam Seyir Terasimizi Harput’umuza yakisir bir sekilde insa ettik. Hoca Hasan Hamamimizin restorasyonu son asamada. Bittikten sonra orayi da müze olarak hizmete sunacagiz. Musikimizi yasatabilmek adina Kürsü Basi Müzemizi geçen aylarda hizmete sunmustuk. Hüseyin-Harput yolumuzu tekrar canlandirabilmek adina tarihi yolumuzu aslina uygun bir sekilde canlandiriyoruz. Çok kisa süre içerisine hizmette olacak. Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Basin Müzemizin açilisini yine sizlerle birlikte yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Basin Müzemizde Firat Üniversitemizdeki ve iletisim lisesindeki ögrencilerimizin ders yapabilecekleri bir yer oldu. Disardan gelen turistlerde çok ciddi manada ziyaret edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile