Elazig'da 11 Aylik Yaban Hayati Fotokapanlara Yansidi

Elazig'da 11 Aylik Yaban Hayati Fotokapanlara Yansidi

Elazig’da 11 aylik yaban hayati, Doga Koruma ve Mili Parklar Elazig Subesi tarafindan kurulan fotokapanlara yansidi. Ayni zamanda fotokapanlar sayesinde tespit edilen 57 kaçak avciya da idari islem yapildi.



Doga Koruma ve Mili Parklar Elazig Subesi, yaban hayati ve popülasyonun takibi amaciyla farkli yerlere, degisik ebat ve özelliklere sahip fotokapanlar yerlestiriliyor. Isiya ve harekete duyarli olan, video ile fotograf çekme özelligi bulunan 25 fotokapan sayesinde, hayvanlarin dogal yasamina iliskin bilgiler elde ediliyor. Hayvan popülasyonunun artmasi, korunmasi ve kayit altina alinmasi adina önemli görevler gören fotokapanlar, ayrica kaçak avlanmanin da önünü geçilerek kaçak avcilarin tespit edilmesini sagliyor.

Bu kapsamda 11 ayda kayit altina alinan görüntüler de dag keçileri yaban tavsani ve çesitli kus türleri görüntülendi. Hayvanlarin su ihtiyaçlarinin giderildigi görüntülerde yer aldi.

Öte yandan fotokapanlarin sayesinde Elazig’da son 11 ayda 57 kaçak avcinin tespit edildi ve idari islem baslatildigi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile