Elazig'da Dilenci Operasyonu Açiklamasi Kimisi Ilaç Param Yok Dedi, Kimileri De Kamerayi Görünce Araçtan Inmedi

Elazig'da Dilenci Operasyonu Açiklamasi Kimisi Ilaç Param Yok Dedi, Kimileri De Kamerayi Görünce Araçtan Inmedi

Elazig’da zabita ekipleri tarafindan dilenci operasyonu gerçeklestirildi. Operasyonda, zabita ekiplerini gören bir dilenci ilaç parasi olmadigini savunurken, bazi dilenciler ise kamerayi görünce çekme diye bagirdi.

Elazig Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, polisle is birligi içerisinde dilencilere yönelik operasyon gerçeklestirdi. Yapilan çalismalar çerçevesinde, özellikle cuma namazi öncesi cami önleri ve insanlarin yogun olarak kullandigi bölgeleri tercih eden dilenciler, tek tek yakalandi. Duygu istismari yapan ve ekipler tarafindan yakalanan dilenciler, zabita kontrol noktasina götürüldü. Zabita ekiplerini gören dilencilerden bazilari, ilaç parasi olmadigi için dilendigini savunurken bazi dilenciler ise kamerayi kapatin ki araçtan inelim dedi.

Zabita Amiri Kadir Temur, “Elazig Belediyesi Zabita Amirligi olarak kent genelinde dilenci operasyonlarimizi araliksiz bir sekilde sürdürüyoruz. Vatandaslarimiz dilenen sahislara yardim etmemelerini rica ediyoruz. Dilenene degil ihtiyaç sahibi insanlara yardimda bulunalim. Insanlarimizin dini duygularini sömüren insanlara müsemma göstermeyelim. Biz günlük olarak 15 dilenciyi karakola getirip kabahat kanunlarin cezai islemlerini yapiyoruz. Bir süre burada bekletildikten sonra aramalarini yapiyoruz. Vatandaslardan rica ediyoruz dilenen vatandaslara yardim etmeyelim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile