Elazığ'da ‘Dünden Bugüne Gönül Coğrafyamız Ortadoğu'Paneli

Elazığ'da ‘Dünden Bugüne Gönül Coğrafyamız Ortadoğu'Paneli

Fırat Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından ’Dünden bugüne gönül coğrafyamız Ortadoğu’ konulu bir panel düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Bahattin Ögel konferans salonunda yapılan panelin moderatörlüğünü gazeteci-yazar Bedretin Keleştimur yaparken Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan da panele konuşmacı olarak katıldı.

Panel öncesi konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Çolak, "Bir toplumun sahip olması gereken özelliklerin başında, fertlerinin tarih bilincinin sahip olması gelmektedir. Bu bilincin yerleşmesindeki en büyük görev öğretmenlere düşmektedir. Bu bakımdan bu panelin düzenlenmesinde rol alan Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi ve İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi olmak üzere paydaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Panel öncesi Fırat Üniversite konservatuvar öğrencileri tarafından katılımcılara yemen türküsü eserlerinin olduğu mini bir konser verildi.

Panelin moderatörlüğünü yapan gazeteci-yazar Bedretin Keleştimur, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın yemen türküsü için bu coğrafyanın içli romanıdır sözüyle başladığı konuşmasında bu güne kadar bir çok panelde Ortadoğu coğrafyasını işlediklerini bugünde ’Dünden bugüne gönül coğrafyamız Ortadoğu’ konulu panelde birbirinden değerli konuşmacılarla ele alacaklarını belirterek, konuşmacılar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Panelde konuşması öncesinde dostlarla gönül işlerini konuşmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan, "Dostlarla birlikte iken iğnenin deliği meydan gibi geniş olur. Düşmanlarla birlikte iken ise feza boşluğu gibi fincan dibi gibi daralır insana bu nedenle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ortadoğu insanlığın yeryüzünde başladığı bölgedir. Malum haliniz din kitaplarına göre Adem aleyhisselam Hindistan’ın Seylan adasına inmiştir. 2 yüz yıl sonrada Havva validemiz ile buluştuğu yer Mekke-i Mükerreme’dir. Dolayısıyla bu coğrafya hem insanlığın başladığı yer hem de tüm medeniyetlerin neşet ettiği yerdir. Bütün mana buradadır. Bu nedenle bu bölge dünyanın hiçbir coğrafi parçasına benzemez" diye konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan’ın konuşmasının ardından soru cevapla program sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile