Elazig'da Ilk Defa Düzenlenen Kitap Müzayedesinin Geliri, Okul Kütüphanesine Harcanacak

Elazig'da Ilk Defa Düzenlenen Kitap Müzayedesinin Geliri, Okul Kütüphanesine Harcanacak

Elazig’da ilk defa Elazig Turizm ve Kültür Tanitma Dernegi (ETUDER) tarafindan düzenlenen müzayedede satisi gerçeklestirilen 80 kitaptan elde edilen gelirle bir köy okulunun kütüphanesi yapilacak.

Millet Bahçesinde gerçeklestirilen müzayedeye Belediye Baskan Yardimcisi Nazif Bilginoglu, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ali Sis, kurum müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.

80 kitabin satisa sunuldugu müzayededen elde edilen gelirin bir köy okulunun kütüphane yapiminda harcanacagi kaydedildi.

Okuma yazmayi sevdirebilmek, insanlari kitapla bulusturabilmek amaciyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Bulut, "Bu etkinlik fikrini ilk defa valimizle paylastigimizda destek olacagini ifade etti.

Belediye baskanimizla konustugumuzda sevinirim dedi.

Firat Üniversitesi Rektörüne söyledik, güzel bir etkinlik oldugunu söyledi.

Özel idare genel sekreterine söyledik, güzel bir etkinlik oldugunu söyledi.

Biz de bu yola böylece çikmis olduk. Elazig’in tarihinde ilk defa bir müzayede gerçeklesecek. Kitabin disinda da bir müzayede olmamisti. Bizim öncelikli amacimiz, ilk etapta bir müzayedenin nasil oldugunu, nasil yapildigini göstermekti. Obje olarak da kitabi kullandik. Evde kütüphanelerimizde bulunan kitaplari daha fazla insanlarla bulusturmak, kitap sevgisini okuma sevgisini alistirmak amaciyla bir kampanya baslattik. Su ana kadar bize gelen kitap sayisi 300’ün üzerinde. Bu gittikçe de artacaktir. Ancak bunlarin hepsini burada satma sansimiz yok. Önümüzdeki aylarda bu programlara devam etmeyi planliyoruz. Bugün sadece komite üyeler tarafindan seçilmis 80 tane kitabi size sunacagiz. Kitaplarin satisindan ticari kâr amaci beklemiyoruz. Buradan elde edilen gelirle bir köy okuluna kütüphane yapmayi planliyoruz. Kitaplarin satisina 1 liradan baslayacagiz. Ne kadar gider onu da görecegiz” diye konustu.

Müzayedede ilk kitap Il Özel Idare Genel Sekreteri Ali Sis tarafindan alindi.

Müzayedeye Elazig Valiligi, Elazig Belediyesi, Firat Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odasi, Il Özel Idaresi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, ETUDER ve Telmih Kültür Sanat Edebiyat Tarih Dergisi destek verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile