Elazığ'da Kanser Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Elazığ'da Kanser Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Elazığ’da kanser ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Medical Park Elazığ Hastanesi tarafından kanser tedavisi gören hastalar ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hastanenin toplantı salonunda gerçekleşen programda Genel Müdür Op. Dr. Mahmut Yıldız, Tıbbi Onkolog Uzm. Dr. Süleyman Erdoğdu, Başhekim Op. Dr. Hasan Demir, Nükleer Tıp Uzmanı, Prof. Dr. Yavuz Narin, Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. İhsan Karslıoğlu, Psikolog Çağla Gül, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Neslihan Yumakgil kanser hastaları ve hasta yakınlarının sorularını cevaplandırdı.

Ayda bir kanser konusunda bilgilendirme toplantısı yapmak istediklerini belirten Tıbbi Onkolog Uzm. Dr. Süleyman Erdoğdu, “Amacımız kanser hastası ve hasta yakınlarının kafasında poliklinik şartlarında fazla konuşamadığımız soruları daha iyi bir şekilde cevaplamak. Kanser hastasının tedavisini yapmak bir ekip işidir. Bu ekipte cerrah, Radyoloji, Nükleer Tıp, Patoloji, Psikolog, Diyetisyen var. Bizde bu ekibi bir araya getirerek kanser hastası ve hasta yakınlarının kafasındaki soruları cevaplamak istedik” dedi.

Geçmişte onkoloji hastalarının tedavi için Elazığ’dan başka illere gittiğini bildiklerini aktaran Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hasan Demir, “Geçmişte onkoloji hastaları hastane hastane gezerek yıpranıyordu. Bu süreç hem hasta hem de hasta yakınları için zor bir dönem olduğunu biliyorduk. Bundan dolayı Elazığ’a bir hizmet için bu ağır süreci maddi ve manevi olarak hafifletmek istedik. Bunun için onkoloji kliniği açıp onkoloji alanında bir yatırım yapmayı planladık. Çünkü şehrimizin bu konuda bir eksiği vardı. Biz bu eksikliği kapatmaya gayret ettik” ifadelerini kullandı.

Nükleer Tıp konusunda bilgi veren Nükleer Tıp Uzmanı, Prof. Dr. Yavuz Narin ise, “Nükleer tıpta biz radyoaktif maddeler ve bir takım kimyasallarla hem tanı hem de tedavi yapıyoruz. Bunları yüzde 90 tanı amaçlı yüzde 5-10 tedavi amaçlı kullanmaktayız. Kanser tanısında PET-BT tetkiklerini yapıyoruz. Bu tetkikte glikozu bir radyoaktif madde F-18 ile işaretliyoruz. Bu maddeyi hastalara tetkik için uygun koşullarda veriyoruz. Bu tetkik için hastanın aç olması gerekiyor. Daha sonra hastalıkla ilgili yorum yapabiliyoruz. Bununla birlikte tümörün hasta vücudunda nerelere yayıldığını ve hastaya uygulanan tedavinin Kemoterapi, Radyoterapi veya cerrahi tedaviye cevap verip vermediğini belirliyoruz” diye konuştu.

Radyoterapi kanser hastalığının tam tedavi edilmesi amacıyla uygulandığını dile getiren Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. İhsan Karslıoğlu, “Bizler tanısını almış veya cerrahi olmuş yada olmamış kemoterapi süreci geçirmiş yada geçirmemiş olan hastaların tedavisinde bir basamağız. Amacımız mevcut olan tümörlü dokunun ortadan kaldırılması veya cerrahi olduktan sonra var olan tümörlü hücreleri ortada kaldırmak” şeklinde konuştu.

Hastanede onkoloji tedavisinin ücretsiz verildiğini vurgulayan KBB Uzmanı Op. Dr. Mahmut Yıldız ise, şunları kaydetti:

“Hastanemiz özel bir hastane olduğundan belli değerler üzerinde duruyor. Radyoterapi, onkoloji ve ayakta medikal tedavilerde hastalarımızdan ücret talep etmiyoruz. Hastalarımız yatarak özel oda isterlerse hastayı zorlamayacak küçük ücretler alıyoruz. Bizim hastane olarak asıl yapmamız gereken tanı ile tedavi arasında geçen zamanı kısaltmak ve doğru karar verip tedavi sürecini hızlandırmak. Bunu sağlayabilirsek hasta inanılmaz mutlu oluyor ve tedavi başarılı oluyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile