Elazığ'da 'Kültür Ve Sanat Sokağı' Sergisi

Elazığ'da 'Kültür Ve Sanat Sokağı' Sergisi

Elazığ'da, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan kız öğrencilerin geleneksel el sanatları ve geri dönüşüm tekniği ile yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergi açıldı.

KYK Elazığ İl Müdürlüğü tarafından açılan geleneksel el sanatları kursuna katılan öğrenciler, rölyef, filografi, ahşap yakma, dikiş, nakış ve örgü, boncuk işleme, ahşap ve seramik boyama, boncuk işleme gibi geleneksel el sanatları ve geri dönüşüm tekniğiyle yaptıkları dekoratif ürünleri Harput Kız Öğrenci yurdunda sergilendi.

Öğrencilerin yaptıkları el sanatı ürünlerin yanı sıra yağlı boya resim çalışmalarınında yer aldığı "Kültür ve Sanat Sokağı" adı verilen sergiyi vatandaşlar gezdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açtıkları kurslarda öğrencilerin yaptıkları eserleri sergilediklerini söyledi.

Döner, yurtlarda öğrencilerin vakitlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için çalışmalar yürütüklerini aktardı.

Öğrencilerden Kübra Günay da sosyal, sanatsal ve kültürel yeteneklerini geliştirmek amacıyla açılan kurslar sayesinde boş zamanlarını değerlendirdiklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile