Elazig'da Mahalle Destek Ve Gönüllülük Çalistayi Düzenlendi

Elazig'da Mahalle Destek Ve Gönüllülük Çalistayi Düzenlendi

Ülke genelinde 25 ilde hayata geçirilen Sosyal Uyum ve Gençlik Katilimi Projesi çerçevesinde Mahalle Destek ve Gönüllülük Çalistayi düzenlendi.



Gençlik ve Spor Bakanligi’nin UNICEF isbirligiyle yürüttügü Sosyal Uyum ve Gençlik Katilimi Projesi, Elazig’in da aralarinda bulundugu 25 ilde sürüyor. Proje çerçevesinde Mahalle Destek ve Gönüllülük Çalistayi Elazig ev sahipliginde düzenledi.

Ipek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalismalari Merkezi’nde düzenlenen çalistaya 25 ilden toplam 300 genç katildi.

4 gün süren çalistayda, sehirlere göre gruplara ayrilan gençler mahallelerinde karsilastiklari sorunlari anlatarak çözümler aradi. Gruplar halinde sorun ve çözüm önerileri hakkinda sunumlarini gerçeklestiren gençler, yeni bilgiler edinerek çözüm önerilerini hayata geçirmek için notlar aldi.

Düzenlenen programi diger illere yaymayi hedeflediklerini belirten UNICEF Ergen Gelisimi ve Katilimi Sorumlusu Nilgün Çavusoglu, “Burada Gençlik ve Spor Bakanligi ile birlikte 300 gencimizin mahalle gönüllüsü olarak çalismalarini daha da güçlendirmek, modeli biraz daha revize etmek ve onlarla birlikte yeni görev tanimi belirlemek için bulustuk. Genç dostu bir mekandayiz. Ipek Yolu Çocuk ve Gençlik Merkezinde konaklayarak toplantilarimizi yapiyoruz. Biz burada olmaktan çok keyif aldik. Gençlerimiz çok rahat ve özgür bir ortamda çalismalarini sürdürüyorlar. Umarim buradan çikan sonuçlar mahalle destek mekanizmasina çok büyük bir katki saglayacak. Mahalle destek mekanizmasi aslinda 25 ilde yürütülen ve genç gönüllülerden olusan bir iletisim modeli. Türk ve Suriyeli ailelerle, gençlerle, çocuklarla, dezavantajli gruplarla bulusup onlarin ihtiyaçlarini belirleyip, ihtiyaçlarini hizmete sunanlarla birlestirmek üzere modellenmis bir programdir. Suanda hem Türkiye’de hem de dünyada çok ses getirmis ve iyi örnek olarak kabul edilmis bir organizasyondan, düzenden bahsediyoruz. Biz bu programi diger illere yaymak ve genisletmek istiyoruz. Onu da burada toplanmis ve bir araya gelmis mahalle bireyleri bizlere söyleyecekler. Onlarin istekleri dogrultusunda biraz daha modeli gelistirecegiz ve belki daha farkli illere de yayginlastiracagiz” dedi.



Iki yildir çalismalarina devam ettiklerini ve edeceklerini aktaran Izze Kalayci, “Konya ilinde Mahalle Destek Gönüllüsüyüm. Bizler bu faaliyetleri iki yildir gerçeklestiriyoruz. Iki yil boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin yaninda her türlü konuda durduk ve durmaya devam edecegiz. Bizler ihtiyaç sahiplerinin ablasi, abisi yerine geçtik. Yeri geldi oyunlar oynadik yeri geldi hastaneye götürüp ihtiyaçlarini karsiladik. Insallah bu faaliyetlerimize devam edecegiz" seklinde konustu.



Pandemi döneminde bile ailelere yardimlarda bulunduklarini dile getiren Sidra Ali, “Bir gün liderim olan Nursin ablamdan bir telefon geldi ve beni mahalleri destek amaciyla gezmek için çagirdi. Bende severek teklifini kabul ettim. Çünkü ailelerin yaninda olmaya ihtiyacim vardi. Pandemi dönemi oldugu için daha fazla dikkatli olmamiz gerekiyordu. Bunu sordugumda ise onlar bana sadece uzaktan konusacagimizi ve temasta bulunmayacagimizi söylediler. Ailelerin yanina indik evlerine gittik, uzaktan konustuk, hallerini hatirlarini sorduk, bir ihtiyaçlari var mi diye sorduk. Bu tarz programlari sevdigim için bu program da benim çok hosuma gitti. Herkesle samimi olmak istiyorum. Mahalleyi arkadaslarla, gençlerle çok seviyoruz. Okullardaki çocuklarla oyunlar oynadik. Yasadigimiz anlarin hepsi çok güzeldi” diye ifade etti.



Mahalle Destek Gönüllüleri olarak pandemi döneminde de ihtiyaç sahiplerinin yaninda olduklarini ifade eden Hüseyin Kaplan ise “Kahramanmaras’ta Mahalle Destek gönüllüsüyüm. Ilk olarak iki yil önce sahaya indik. Ihtiyaç sahibi aileleri tespit ettik ve onlar için neler yapabiliriz diye düsündük. Onlara hijyen kolileri, saglik mesajlari ileterek onlarin yaninda olmaya çalistik. Pandemi süreci bitti daha samimi bir sekilde daha islevsel neler yapabiliriz diye takibini sürdürüyoruz. Suan buraya 25 ilden gelen vatandasimizla beraber yeni fikirler, yeni projeler üreterek onlar için neler yapabiliriz diye düsünüyoruz. Biz gençler olarak bunun takibindeyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile