Elazig'da 'Modern Hayvancilik Teknikleri Kursu' Tamamlandi

Elazig'da 'Modern Hayvancilik Teknikleri Kursu' Tamamlandi

Elazig’in Karakoçan ilçesinde ‘Modern Hayvancilik Teknikleri’ kursunu tamamlayan 27 katilimciya belgeleri verildi.

Karakoçan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, DAP Bölge Müdürlügü ve Erzurum Teknik Üniversitesi is birligi ile koordine edilen Modern Hayvancilik Teknikleri konulu egitim kursu belge töreni yapildi. Etkinlikte konusan Karakoçan Ilçe Tarim ve Orman müdürü Mehmet Yildiz, kursa 27 çiftçinin katildigini söyledi.

Yildiz, “Bir hafta süren egitimde, sigirciliga genel bakis, irklar ve damizlik seçimi, sigirlarda üreme döl verimi ve suni tohumlama, süt ineklerin bakimi ve beslenmesi, besinde bakim ve beslenme, sagim ve Sagim teknikleri, buzagi, dana, düve ve boga bakimi ve beslenmesi, barinak ve ahir bakimi, hayvan hastaliklari ile mücadele, hibe programlari teklif ve çagrilari, pazarlama ve yöntemleri gibi konularinda egitim verildi.

Bu egitim sonunda tüm katilimcilara sertifikalari verilirken, DAP tarafinda is tulumu ve çizme hediye edildi” dedi.

Belediye konferans salonunda yapilan Belge törenine Karakoçan Kaymakami Abdullah Sahin, Belediye Baskani Ayhan Akbaba, Jandarma Birlik Komutani Jandarma Binbasi Sadik Tatar, Ilçe Emniyet Müdür Vekili Baskomiser Cem Bekar, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Yildiz ve kursiyerler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile