Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi çerçevesinde Elazig’da uygulanan “Nohutum Tarlada, Yemegim Sofrada” Projesiyle Körpe köyünde ekimi yapilan nohut ürünü hasat etkinligi Il Tarim ve Orman Müdürü Ali kiliç, birlik baskanlari ve çiftçilerin katilimi ile düzenlendi.
Burada açiklamalarda bulunan Kiliç, ‘’Bakanligimiz tarafindan desteklenen Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi çerçevesinde Il Müdürlügümüzce hazirlanan Nohutum Tarlada, Yemegim Sofrada Projesi Bakanligimiz tarafindan uygun görülmüs ve projenin uygulama çalismalarina baslanmistir. Tohumluk maliyetinin yüzde 75’i Bakanligimiz tarafindan desteklenmis, yüzde 25’i ise çiftçilerimiz tarafindan karsilanmistir. Dagitimi yapilan nohut tohumlugu projesinin toplam maliyeti 5.3 milyon lira olup, tohumlugun 1.3 milyon lirasi çiftçilerimiz tarafindan karsilanmis ve geriye kalan 4 milyon lira ise Bakanligimiz tarafindan desteklenmistir. Ilkbahar döneminde ilimiz genelinde 906 çiftçimize 10 bin 428 dekar alan için 146 bin kilogram tohumluk ekimi gerçeklestirilmistir. Merkez ilçemizde ise 146 çiftçimize 2 bin 350 dekar alan için 32 bin 650 kilogram tohumluk ekimi gerçeklestirilmis ve ürünler hasat edilmeye baslanilmistir. Bu yil için iklim sartlarinin uygunlugu ve yagislarin yeterli olmasi nedeniyle ekimi yaptirilan Nohut ürününde gelisme ve verim iyi durumda oldugunu ve 2023 yili için Ilimiz genelinde yaklasik 25 bin dekar alanda nohut ekimi yapilmis ve bu ekim alani karsiliginda 3 bin 300 ton ürün rekoltesi beklenilmektedir’’ dedi.
Elazig'da Nohut Hasadi
Elazig’da Nohutum Tarlada Yemegim Sofrada Projesi çerçevesinde Körpe köyünde ekimi yapilan nohutun hasadi gerçeklestirildi.



















