Elazığ`da Son Teknolojiyle Çim Ekimi

Elazığ`da Son Teknolojiyle Çim Ekimi

Elazığ`ın gelişip güzelleşmesi adına çalışmalarını sürdüren belediye, "yeşil şehir imajını" korumak adına hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehrin doğu girişi Diyarbakır yolunda Hydroseeding sistemi ile çim ekimi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan Diyarbakır yolunda ekipler son sistem Hydroseeding sistemi ile Asri Mezarlık kavşağından başlayıp Çayda Çıra kavşağına kadar orta refüjde çim ekimini sürdürüyor.

Belediyenin ileri teknoloji kullanarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Doğudan batıya yeşil bir Elazığ hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hydroseeding sistemi ile çim ekim çalışmalarımız devam etmekte. Ekiplerimiz bugün Asri Mezarlıktan Çayda Çıra kavşağına kadar olan alanın orta refüjünde çimlendirme çalışmalarını gerçekleştirdi. Şehrin genelinde ekiplerimiz farklı bir çalışma sergilemekte. Kış aylarına girdiğimiz şugünlerde çeşitli türden dayanıklı süs bitkilerinin dikimi de önümüzdeki günlerde yapılacak" dedi. Hydroseeding çim ekimi yönteminde yeşil renkte ecofibre elyaf malzeme ile çim tohumu, su vasıtasıyla karıştırılıp içerisine yapıştırıcı ayrıca insektisit türü ilaç katılarak karışım elde ediliyor. Oluşturulan bu karışım motopomp vasıtasıyla tesviye yapılan alana homojen bir şekilde serpiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile